Ένα μοναδικό σεμινάριο με θέμα "Street Food 101" και εισηγητή τον Chef Παύλο Σάφτη θα παρουσιαστεί στην καινούργια κουζίνα του Ucook.
Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Ένα μοναδικό σεμινάριο με θέμα "Street Food 101" και εισηγητή τον Chef Παύλο Σάφτη θα παρουσιαστεί στην καινούργια κουζίνα του Ucook.
Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Το κανάλι HiHo Kids στο youtube, φιλοξενεί κάθε βδομάδα μικρά παιδιά στα οποία προσφέρουν φαγητό από διάφορα μέρη του κόσμου. Τα παιδιά στο παρακάτω βίντεο θα δοκιμάσουν παραδοσιακές ελληνικές συνταγές όπως τυροπιτάκια, μουσακά, χαλβά κ.α.
Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Στην πρώτη θέση των προτιμήσεων, για την Ευρώπη, έρχεται η Ιταλία σαν προορισμός εμπειριών γαστρονομίας.
Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Όλο ένα και περισσότερα εμφανίζονται μικρά μπιστρό σε κάθε γωνιά της πόλης, πουλώντας από μικρές μπαγκέτες έως ολόκληρο γεύμα.
Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Αποτελούν ίσως το πιο χαρακτηριστικό πιάτο σε έναν κατάλογο για brunch. Ένα πιάτο που σε χορταίνει μόνο από την όψη. Τα αυγά benedict, με την πλούσια σάλτσα Ολλανδέζ, είναι σίγουρα ένα πιάτο που όλοι πρέπει να δοκιμάσουν.
Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Ο ελληνικός καφές αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα των Ελλήνων. Έρευνα από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μας αναφέρει πως ο ελληνικός καφές μπορεί να βοηθήσει στην μακροζωία.
Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Το παντζάρι αποτελεί ένα super food, και μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό.
Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μοναδικό σεμινάριο με θέμα "Μαθαίνω τα πάντα για το μαχαίρι μου!" με εισηγητή τον Έλληνα μαχαιροποιό Dikristo (Δρακόπουλο Στέλιο) θα παρουσιαστεί στην καινούργια κουζίνα του Ucook!
Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Η ελληνική γη είναι γνωστή για τον μεγάλο αριθμό των άγριων βοτάνων της. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά από αυτά καθώς και οι ευεργετικές τους ιδιότητες.
Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Η μουσταλευριά είναι παραδοσιακό ελληνικό γλύκισμα που έχει ως κύριο συστατικό του τον μούστο. Οι ρίζες της ανάγονται στα αρχαία χρόνια όπου ήταν γνωστή ως οινούτα, ονομασία που διατηρήθηκε και κατά τη βυζαντινή περίοδο μαζί με άλλα ονόματα όπως μουστόπιτα και πάστελλος. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Σε μία εποχή όπου ο προσωπικός μας χρόνος όσο πάει και μειώνεται, είναι φυσιολογικό να μην έχουμε τόσο χρόνο για να μαγειρέψουμε. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκουμε εύκολες και γρήγορες συνταγές έτσι ώστε να μην χάνουμε πολύ χρόνο μαγειρεύοντας. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Το κάστανο είναι καρπός της καστανιάς. Βρίσκεται μέσα σε ξυλώδες περίβλημα που έχει αγκάθια εξωτερικά και ανοίγει όταν οι καρποί ωριμάσουν. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Ο χειμώνας έχει δείξει για τα καλά τις διαθέσεις του. Το πεσμένο μας ανοσοποιητικό χρειάζεται κάτι για μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον άσχημο καιρό. Το αντίδοτο είναι οι σούπες, ζεστές και πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά θα δώσουν δύναμη στον οργανισμό μας. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
H Ελληνική κοινότητα Αλεξανδρείας δημιούργησε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα με το οποίο εντάσσει τα μικρά παιδιά στον κόσμο της μαγειρικής. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Τα τελευταία χρόνια η κατανάλωση σαλιγκαριών από «άγριους» φυσικούς πληθυσμούς περιορίζεται συνεχώς, κυρίως λόγω της αλλαγής της διατροφικής συμπεριφοράς των καταναλωτών σε σχέση με προϊόντα που προέρχονται από τη φύση. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Σε συνεργασία με το Chef Club Κρήτης και τις λέσχες Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Κέρκυρας, Πελοποννήσου, συνδιοργανώνουν τον μεγαλύτερο διαγωνισμό μαγειρικής που φιλοδοξεί να αναδείξει τους επόμενους μεγάλους σεφ της χώρας. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Σπουδαία διάκριση για την Ελληνική γαστρονομία κέρδισε ο σεφ Αντώνης Δημοβασίλης. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Το φασκόμηλο με τη μορφή αφεψήματος είναι ιδανικό για την θεραπευτική του στόματος σε περίπτωση τραυματισμών, άφτρων, φαρυγγίτιδας και κατά της ουλίτιδας... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Επηρεασμένος απ' τη γαλλική κουζίνα, υπήρξε εκσυγχρονιστής της ελληνικής κουζίνας, καθώς χάρη σ' αυτόν οι Ελληνίδες νοικοκυρές έμαθαν τη μπεσαμέλ, τα πιροσκί και τη μπουγιαμπέσα, πράγμα που κατά μερικούς ισοδυναμούσε με νόθευση της ελληνικής κουζίνας με ευρωπαϊκά στοιχεία. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Το ρεκόρ καταγράφηκε στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή και χρειάστηκαν εκατοντάδες μάγειρες για να το πετύχουν. Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε η Ιταλία με 10.065 πίτσες. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Οι επιστήμονες έχουν μελετήσει τις αντικαρκινικές ιδιότητες του σπανακιού κυρίως λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του σε φλαβονοειδή και πολυφαινόλες. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Συνολικά, η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία, αλλά κρύβει και κινδύνους. Όπως πάντα, το μέτρο στην διατροφή είναι το κλειδί για καλύτερη υγεία. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Απλές γεύσεις και φρέσκα υλικά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την αγιορείτικη κουζίνα. Και σε αυτήν όμως την κουζίνα υπάρχουν μικρά μυστικά που κάνουν τα αγιορείτικα φαγητά νόστιμα και ξεχωριστά. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Ο γαστρονομικός τουρισμός κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς, οι οποίοι αναζητούν δυνατές γαστρονομικές συγκινήσεις. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
O γαστρονομικός οδηγός Gault & Millau, ήρθε πλέον και στην Ελλάδα. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Άκρως επιτυχημένη ήταν η ελληνική παρουσία στην 1η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου της Κίνας, που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Η Ρόδος μετά την περσινή επιτυχημένη παρουσία στην Διεθνή έκθεση τουρισμού της Βαρσοβίας, συμμετέχει και φέτος μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού της Ρόδου. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ως επικεφαλής του προγράμματος «MAST4HEALTH», μετατρέπει τη μαστίχα Χίου σε κάψουλες, για να διαπιστωθεί η δράση της σε ασθενείς. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Η ελληνική κουζίνα διαπρέπει ακόμα και στο εξωτερικό. Η γαστρονομική μας παράδοση εμπνέει νέους επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Το βίντεο του ΕΟΤ "Greece, a 365 – Day Destination" σε σκηνοθεσία του κ. Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, αναδείχθηκε ως η καλύτερη τουριστική ταινία για το 2018. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Ο ύπερος του λουλουδιού του κρόκου, γνωστός και ως σαφράν, είναι από τα πιό περιζήτητα μπαχαρικά. Στα ελληνικά καταστήματα το ένα γραμμάριο στοιχίζει γύρω στα 4 ευρώ. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς» θα συμμετάσχει, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Culinary World Cup, στο πλαίσιο της 13ης διεθνούς έκθεσης για τη γαστρονομία, EXPOGAST. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Το μέλι αυτό δε συλλέγεται από τα άνθη αλλά από ένα μελίτωμα (ρητίνη) που παράγουν κάποιοι μικροοργανισμοί στον κορμό του μαύρου ελάτου. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Taste the Seasons» της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Νότιο Αιγαίο 2019, πραγματοποιήθηκε η δράση «Aegean mamas know best» στον Αρχάγγελο Ρόδου. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Τα Ελληνικά τυριά αποτελούν ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο κομμάτι της Ελληνικής γαστρονομίας. Σας παρουσιάζουμε 10 επιλογές που πρέπει όλοι να δοκιμάσουμε. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Ένα μοναδικό σεμινάριο με θέμα "Japanese Nikkei Cuisine" και εισηγητή τον Chef Σταμάτη Τσίλια θα παρουσιαστεί στην καινούργια κουζίνα του Ucook. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Η Greenpeace, έχει φτιάξει έναν πίνακα στον οποίο εμφανίζονται φρούτα και λαχανικά και αντίστοιχα οι μήνες κατά τους οποίους είναι προτιμότερο να καταναλώνονται... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Η κακή κυκλοφορία του αίματος είναι ένα συχνό πρόβλημα που επηρεάζει την ζωή πολλών ανθρώπων. Η σωστή διατροφή μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση τόσο των ασθενών, όσο και εκείνων που θέλουν να το προλάβουν. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
"Το 2019 θα είναι το έτος της Ελλάδας", εκτιμά η DER Touristik, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ταξιδίων στις γερμανόφωνες χώρες. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Το "Καλάθι του Πρωινού του Αιγαίου", παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της ανάδειξης του Νοτίου Αιγαίου σε γαστρονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2019. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών και Φίλων Νέου Σουλίου Σερρών, παρουσίασε την εκδήλωση γαστρονομίας με την επωνυμία "Παράδοση και γαστρονομία". Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Το ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο παρουσιάστηκε στην 34η Philoxenia, την διεθνή έκθεση για τον τουρισμό που πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, παρουσιάστηκαν αλλαγές στον τρόπο που ψωνίζουμε όσο και στην διατροφή μας. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Απο τις 19 ἐως τις 23 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ "Γεύσεις καθ’ Οδόν, Ελλάδα-Μεσόγειος", στην πλατεία Κανάρη στην Κυψέλη. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Τετραήμερη συνάντηση «Regional Agenda-Περιφερειακή Ατζέντα» θα φιλοξενηθεί από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου «Δημήτριος Τόφαλος» στην Πάτρα. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Από τις 18 έως τις 20 Ιανουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί μια πολύ σημαντική έκθεση για τα Ελληνικά προϊόντα στο Βουκουρέστι. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Αφιέρωμα στις καλύτερες κουζίνες του κόσμου έκανε το CNN και ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η Ελληνική. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Την ένατη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα, ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αναφορά την παραγωγή κρασιού για το 2018. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Το Ελληνικό σήμα που εδώ και λίγα χρόνια έχει καθιερώσει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου σε γαλακτοκομικά προϊόντα και σε αλκοολούχα ποτά, πλέον θα... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Όπως αναφέρει το ενημερωτικό έγγραφο από το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών υποθέσεων, οι εξαγωγές μας σημείωσαν πολύ μεγάλη αύξηση κατά 364%, σε σχέση με την ίδια περίοδο έναν χρόνο νωρίτερα. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Σελίδα 1 από 20
Βίντεο Συνταγές Διατροφολόγος Οινολόγοι - Somellier Tips and Tricks Διάφορα |
Χρήσιμα Μετατροπέας Βάρους Λεξικό για... Τρόφιμα Μπαχαρικά και Βότανα Κρασί Μπύρα |