ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η Ελλάδα και το σαλιγκάρι

Η Ελλάδα και το σαλιγκάρι Τα τελευταία χρόνια η κατανάλωση σαλιγκαριών από «άγριους» φυσικούς πληθυσμούς περιορίζεται συνεχώς, κυρίως λόγω της αλλαγής της διατροφικής συμπεριφοράς των καταναλωτών σε σχέση με προϊόντα που προέρχονται από τη φύση.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

ΕΞΠΟΤΡΟΦ: 4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός GREEK CHEF 2019

Σε συνεργασία με το Chef Club Κρήτης και τις λέσχες Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Κέρκυρας, Πελοποννήσου, συνδιοργανώνουν τον μεγαλύτερο διαγωνισμό μαγειρικής που φιλοδοξεί να αναδείξει τους επόμενους μεγάλους σεφ της χώρας.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Αντώνης Δημοβασίλης- Κέρδισε την 3η θέση στο European Young Chef Award 2018

Αντώνης Δημοβασίλης- Κέρδισε την 3η θέση στο European Young Chef Award 2018 Σπουδαία διάκριση για την Ελληνική γαστρονομία κέρδισε ο σεφ Αντώνης Δημοβασίλης.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Φασκόμηλο, το ελληνικό βότανο της "αθανασίας"

Φασκόμηλο, το ελληνικό βότανο της Το φασκόμηλο με τη μορφή αφεψήματος είναι ιδανικό για την θεραπευτική του στόματος σε περίπτωση τραυματισμών, άφτρων, φαρυγγίτιδας και κατά της ουλίτιδας...

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Νικόλαος Τσελεμεντές: Ο σεφ που έμαθε τις Ελληνίδες να μαγειρεύουν

Νικόλαος Τσελεμεντές: Ο σεφ που έμαθε τις Ελληνίδες να μαγειρεύουν Επηρεασμένος απ' τη γαλλική κουζίνα, υπήρξε εκσυγχρονιστής της ελληνικής κουζίνας, καθώς χάρη σ' αυτόν οι Ελληνίδες νοικοκυρές έμαθαν τη μπεσαμέλ, τα πιροσκί και τη μπουγιαμπέσα, πράγμα που κατά μερικούς ισοδυναμούσε με νόθευση της ελληνικής κουζίνας με ευρωπαϊκά στοιχεία.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Ρεκόρ Γκίνες: έφτιαξαν 11.000 πίτσες σε 12 ώρες

Ρεκόρ Γκίνες: έφτιαξαν 11.000 πίτσες σε 12 ώρες Το ρεκόρ καταγράφηκε στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή και χρειάστηκαν εκατοντάδες μάγειρες για να το πετύχουν. Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε η Ιταλία με 10.065 πίτσες.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Σπανάκι: Η ιδανική τροφή για ένα δυνατό ανοσοποιητικό

Οι επιστήμονες έχουν μελετήσει τις αντικαρκινικές ιδιότητες του σπανακιού κυρίως λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του σε φλαβονοειδή και πολυφαινόλες.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας

Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας Συνολικά, η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία, αλλά κρύβει και κινδύνους. Όπως πάντα, το μέτρο στην διατροφή είναι το κλειδί για καλύτερη υγεία.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Μυστικά της Αγιορείτικης κουζίνας

Μυστικά της Αγιορείτικης κουζίνας Απλές γεύσεις και φρέσκα υλικά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την αγιορείτικη κουζίνα. Και σε αυτήν όμως την κουζίνα υπάρχουν μικρά μυστικά που κάνουν τα αγιορείτικα φαγητά νόστιμα και ξεχωριστά.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Γαστρονομικός Τουρισμός: Κορυφαίοι Προορισμοί

Γαστρονομικός Τουρισμός: Κορυφαίοι Προορισμοί Ο γαστρονομικός τουρισμός κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς, οι οποίοι αναζητούν δυνατές γαστρονομικές συγκινήσεις.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Ο οδηγός Gault & Millau στην Ελλάδα

Ο οδηγός Gault & Millau στην Ελλάδα O γαστρονομικός οδηγός Gault & Millau, ήρθε πλέον και στην Ελλάδα.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Οι ελληνικές επιχειρήσεις στην 1η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου της Κίνας

Οι ελληνικές επιχειρήσεις στην 1η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου της Κίνας Άκρως επιτυχημένη ήταν η ελληνική παρουσία στην 1η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου της Κίνας, που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Η Ρόδος στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού 4η Grecka Panorama στην Πολωνία

Η Ρόδος στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού 4η Grecka Panorama στην Πολωνία Η Ρόδος μετά την περσινή επιτυχημένη παρουσία στην Διεθνή έκθεση τουρισμού της Βαρσοβίας, συμμετέχει και φέτος μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού της Ρόδου.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Μαστίχα Χίου: Καταπολέμηση τριγλυκεριδίων και λίπους στο συκώτι

Μαστίχα Χίου: Καταπολέμηση τριγλυκεριδίων και λίπους στο συκώτι Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ως επικεφαλής του προγράμματος «MAST4HEALTH», μετατρέπει τη μαστίχα Χίου σε κάψουλες, για να διαπιστωθεί η δράση της σε ασθενείς.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Ελληνικά εστιατόρια που διαπρέπουν στο Λονδίνο

Ελληνικά εστιατόρια που διαπρέπουν στο Λονδίνο Η ελληνική κουζίνα διαπρέπει ακόμα και στο εξωτερικό. Η γαστρονομική μας παράδοση εμπνέει νέους επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Παγκόσμια πρωτιά για την ταινία του ΕΟΤ "Greece, a 365- Day Destination"

Παγκόσμια πρωτιά για την ταινία του ΕΟΤ Το βίντεο του ΕΟΤ "Greece, a 365 – Day Destination" σε σκηνοθεσία του κ. Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, αναδείχθηκε ως η καλύτερη τουριστική ταινία για το 2018.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Κρόκος Κοζάνης, ο Κόκκινος "Χρυσός"

Κρόκος Κοζάνης, ο Κόκκινος Ο ύπερος του λουλουδιού του κρόκου, γνωστός και ως σαφράν, είναι από τα πιό περιζήτητα μπαχαρικά. Στα ελληνικά καταστήματα το ένα γραμμάριο στοιχίζει γύρω στα 4 ευρώ.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς» θα συμμετάσχει, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Culinary World Cup, στο πλαίσιο της 13ης διεθνούς έκθεσης για τη γαστρονομία, EXPOGAST.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Μέλι Ελάτης Βανίλια Μαινάλου

Μέλι Ελάτης Βανίλια Μαινάλου Το μέλι αυτό δε συλλέγεται από τα άνθη αλλά από ένα μελίτωμα (ρητίνη) που παράγουν κάποιοι μικροοργανισμοί στον κορμό του μαύρου ελάτου.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Η «Aegean mamas know best», στην Ρόδο

Η «Aegean mamas know best», στην Ρόδο Στο πλαίσιο του προγράμματος «Taste the Seasons» της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Νότιο Αιγαίο 2019, πραγματοποιήθηκε η δράση «Aegean mamas know best» στον Αρχάγγελο Ρόδου.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

10 Ελληνικά τυριά που πρέπει όλοι να δοκιμάσουν

10 Ελληνικά τυριά που πρέπει όλοι να δοκιμάσουν Τα Ελληνικά τυριά αποτελούν ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο κομμάτι της Ελληνικής γαστρονομίας. Σας παρουσιάζουμε 10 επιλογές που πρέπει όλοι να δοκιμάσουμε.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

"Japanese Nikkei Cuisine" με τον Chef Σταμάτη Τσίλια

Ένα μοναδικό σεμινάριο με θέμα "Japanese Nikkei Cuisine" και εισηγητή τον Chef Σταμάτη Τσίλια θα παρουσιαστεί στην καινούργια κουζίνα του Ucook.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Πότε πρέπει να καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά - Χρηστικός Πίνακας

Πότε πρέπει να καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά - Χρηστικός Πίνακας Η Greenpeace, έχει φτιάξει έναν πίνακα στον οποίο εμφανίζονται φρούτα και λαχανικά και αντίστοιχα οι μήνες κατά τους οποίους είναι προτιμότερο να καταναλώνονται...

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Τροφές που τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος

Τροφές που τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος Η κακή κυκλοφορία του αίματος είναι ένα συχνό πρόβλημα που επηρεάζει την ζωή πολλών ανθρώπων. Η σωστή διατροφή μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση τόσο των ασθενών, όσο και εκείνων που θέλουν να το προλάβουν.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

"Το 2019 θα είναι το έτος της Ελλάδας" για τον τουρισμό

"Το 2019 θα είναι το έτος της Ελλάδας", εκτιμά η DER Touristik, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ταξιδίων στις γερμανόφωνες χώρες.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Το Καλάθι του Πρωινού του Αιγαίου στο Λονδίνο

Το Καλάθι του Πρωινού του Αιγαίου στο Λονδίνο Το "Καλάθι του Πρωινού του Αιγαίου", παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της ανάδειξης του Νοτίου Αιγαίου σε γαστρονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2019.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

"Παράδοση και γαστρονομία" στις Σέρρες

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών και Φίλων Νέου Σουλίου Σερρών, παρουσίασε την εκδήλωση γαστρονομίας με την επωνυμία "Παράδοση και γαστρονομία".

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Το Λεωφορείο Της Μακεδονικής Κουζίνας

Το Λεωφορείο Της Μακεδονικής Κουζίνας Το ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο παρουσιάστηκε στην 34η Philoxenia, την διεθνή έκθεση για τον τουρισμό που πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Οικονομική Κρίση Και Αγοραστικές Συνήθειες

Οικονομική Κρίση Και Αγοραστικές Συνήθειες Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, παρουσιάστηκαν αλλαγές στον τρόπο που ψωνίζουμε όσο και στην διατροφή μας.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Φεστιβάλ "Γεύσεις Kαθ’ Οδόν, Ελλάδα-Μεσόγειος"

Φεστιβάλ Απο τις 19 ἐως τις 23 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ "Γεύσεις καθ’ Οδόν, Ελλάδα-Μεσόγειος", στην πλατεία Κανάρη στην Κυψέλη.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Regional Agenda στην Πάτρα

Regional Agenda στην Πάτρα Τετραήμερη συνάντηση «Regional Agenda-Περιφερειακή Ατζέντα» θα φιλοξενηθεί από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου «Δημήτριος Τόφαλος» στην Πάτρα.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Τα Ελληνικά τρόφιμα ταξιδεύουν στο Βουκουρέστι

Τα Ελληνικά τρόφιμα ταξιδεύουν στο Βουκουρέστι Από τις 18 έως τις 20 Ιανουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί μια πολύ σημαντική έκθεση για τα Ελληνικά προϊόντα στο Βουκουρέστι.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Η Ελλάδα μέσα στις 10 καλύτερες κουζίνες του κόσμου, σύμφωνα με το CNN

Η Ελλάδα μέσα στις 10 καλύτερες κουζίνες του κόσμου, σύμφωνα με το CNN Αφιέρωμα στις καλύτερες κουζίνες του κόσμου έκανε το CNN και ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η Ελληνική.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Ένατη η Ελλάδα στην παραγωγή κρασιού για το 2018

Ένατη η Ελλάδα στην παραγωγή κρασιού για το 2018 Την ένατη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα, ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αναφορά την παραγωγή κρασιού για το 2018.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Ελληνικό σήμα και στο ελαιόλαδο

Ελληνικό σήμα και στο ελαιόλαδο Το Ελληνικό σήμα που εδώ και λίγα χρόνια έχει καθιερώσει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου σε γαλακτοκομικά προϊόντα και σε αλκοολούχα ποτά, πλέον θα...

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Αύξηση ελληνικών εξαγωγών στη Βραζιλία

Αύξηση ελληνικών εξαγωγών στη Βραζιλία Όπως αναφέρει το ενημερωτικό έγγραφο από το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών υποθέσεων, οι εξαγωγές μας σημείωσαν πολύ μεγάλη αύξηση κατά 364%, σε σχέση με την ίδια περίοδο έναν χρόνο νωρίτερα.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Οι πιο υγιεινές κουζίνες του κόσμου

Οι πιο υγιεινές κουζίνες του κόσμου Το αυθεντικό ινδικό φαγητό είναι πολύ πιο υγιεινό από αυτό που γνωρίζουμε οι περισσότεροι, δηλαδή πολλά...

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Ο Ελληνικός γύρος θα πιστοποιηθεί ως παραδοσιακό προϊόν

Ο Ελληνικός γύρος θα πιστοποιηθεί ως παραδοσιακό προϊόν Ο γύρος παραδοσιακά είναι ένα προϊόν άμεσα συνδεδεμένο με την Ελληνική γαστρονομία και παράδοση. Σε μερικές μέρες θα δημοσιευθεί η υπουργική απόφαση που θα αναφέρει τα βήματα αναγνώρισης των ΕΠΙΠ (Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων), με βάση τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς).

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Η Λουίζα και τα οφέλη της

Η Λουίζα και τα οφέλη της Η λουίζα είναι φαρμακευτικό και αρωματικό φυτό με πολλές χρήσεις από τη μαγειρική έως των καλλωπισμό.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Επικίνδυνα λάθη που κάνουμε στην κουζίνα

Επικίνδυνα λάθη που κάνουμε στην κουζίνα Ένα κοινό λάθος που κάνουμε όλοι στην κουζίνα μας, διότι το απλό ξέβγαλμα δεν απομακρύνει τα...

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Ο ΣΚΕΑΝΑ και η διοργάνωση Περιφερειακής Έκθεσης Εστίασης

Ο ΣΚΕΑΝΑ και η διοργάνωση Περιφερειακής Έκθεσης Εστίασης Τον Απρίλιο του 2019 σκοπεύει να διοργανώσει ο ΣΚΕΑΝΑ την Περιφερειακή Έκθεση Εστίασης στην Πάτρα.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Ο Κορρές και ο Fournos Theophilos, στο Μανχάταν

Ο Κορρές και ο Fournos Theophilos, στο Μανχάταν Μία νέα επιχειρηματική κίνηση έκανε η εταιρεία Κορρές, στην καρδιά του Μανχάταν. Η κίνηση βέβαια δεν αφορά άμεσα προϊόντα της εταιρείας Κορρέ, δηλαδή καλλυντικά φυσικά προϊόντα, αλλά έναν φούρνο!

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Canal - It's a Perfect Match

Canal - It's a Perfect Match Ελληνικά Παραδοσιακά Τυριά άψογα συνδυασμένα από τον Ευθύμιο Αλεξανδρή με χειροποίητο ψωμί της Betty's Bakery και εκλεκτά κρασιά μικρών ελληνικών οινοποιείων.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Η γαστρονομία των κυκλάδων συμμετέχει σε γαστρονομικό φεστιβάλ της Κίνας.

Από τις 16 έως τις 23 Νοεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί το Γαστρονομικό Φεστιβάλ στην πόλη Kunming πρωτεύουσα της Επαρχίας Yunnan της Κίνας.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας Και Οίνου

16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας Και Οίνου Μεγάλο ήταν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έγιναν στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας...

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

ΤΟ UCOOK ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ INSTITUTE CULINARY NERANXI

INSTITUTE CULINARY NERANXI Το Ucook ξεκίνησε μία σημαντική συνεργασία με την σχολή μαγειρικής INSTITUTE CULINARY NERANXI στα Τίρανα μαζί με μία ομάδα από τους καλύτερους Chef, Barman & Maitre.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Ήρθαν στην Ελλάδα τα "Buffalo Wings & Rings"

Ήρθαν στην Ελλάδα τα Με ένα πρωτότυπο all-American concept που ήδη κάνει θραύση σε πολλές χώρες, το Buffalo Wings & Rings" είναι το πρώτο sports & lifestyle restaurant στην Ελλάδα.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Το ελληνικό… PHILEMA στην καρδιά της Ευρώπης!

Το ελληνικό… PHILEMA στην καρδιά της Ευρώπης! Ένα επαγγελματικό ταξίδι στις Βρυξέλες ήταν η αφορμή να βρεθώ κοντά σε έναν πολύ καλό φίλο αλλά και έναν από τους καλύτερους ξένους Chef που εργάζονται εδώ.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Blends Mix & Match

Ένα καλοκαιρινό μεσημέρι με βρήκε στο κατάστημα Blends στη Γλυφάδα όπου μαζί με τον συνεργάτη μου Πέτρο Πέππα δοκιμάσαμε τις δημιουργίες του Chef Κωνσταντίνου Λώλα για το καλοκαιρινό menu.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Ο Anthony Bourdain του CNN έφυγε από τη ζωή στα 61 του.

Ο Anthony Bourdain του CNN έφυγε από τη ζωή στα 61 του. Ο Anthony Bourdain, ένας ταλαντούχος αφηγητής και συγγραφέας που πήρε τους τηλεθεατές του CNN σε όλο τον κόσμο, πέθανε. Ήταν 61 ετών.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα...

Add a comment
   

Σελίδα 1 από 20

sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV