Αυγά Benedict: Ιστορία



Αποτελούν ίσως το πιο χαρακτηριστικό πιάτο σε έναν κατάλογο για brunch. Ένα πιάτο που σε χορταίνει μόνο από την όψη. Τα αυγά benedict, με την πλούσια σάλτσα Ολλανδέζ, είναι σίγουρα ένα πιάτο που όλοι πρέπει να δοκιμάσουν.

Αυγά Benedict: Ιστορία

Η ιστορία τους ξεκινά το 1894 όταν ο Lemuel Benedict, ένας χρηματιστής της Wall Street, ξύπνησε με τρομερό πονοκέφαλο και ναυτία, αφού το προηγούμενο βράδυ έριξε έξω για τα καλά και το hangover ήταν αναπόφευκτο! Κατέβηκε τρεκλίζοντας, στην αίθουσα του πρωινού του ξενοδοχείου Waldorf όπου πέρασε τη νύχτα του και αναζήτησε στον κατάλογο κάτι λιπαρό για να νιώσει καλύτερα. Όταν δεν βρήκε κάτι να τον ικανοποιεί, ζήτησε από τον σερβιτόρο να του ετοιμάσουν φρυγανισμένο ψωμί με crispy bacon, 2 αυγά ποσέ και μια γενναία δόση sauce Hollandaise.

Αυγά Benedict: Ιστορία

Όταν ο σερβιτόρος έδωσε την παραγγελία στον chef Oscar Tschirky, ο chef κατάλαβε ότι έχει στα χέρια του ένα πιάτο θησαυρό. Αντικατέστησε το bacon με καναδικό και το φρυγανισμένο ψωμί με ένα αφράτο english muffin και έβαλε το πιάτο στο μενού του ξενοδοχείου. Το πιάτο του έκανε θραύση και γι’ αυτό του έδωσε το όνομα του εμπνευστή του. Πολύ σύντομα τα Eggs Benedict, έγιναν γνωστά σε όλον τον κόσμο.

Αυγά Benedict: Ιστορία


Ucook.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV