Το Καλάθι του Πρωινού του Αιγαίου στο ΛονδίνοΤο Καλάθι του Πρωινού του Αιγαίου στο ΛονδίνοΤο καλάθι του πρωινού του Αιγαίου στο Λονδίνο


Το "Καλάθι του Πρωινού του Αιγαίου", παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της ανάδειξης του Νοτίου Αιγαίου σε γαστρονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2019. Σεφ από την λέσχη αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, παρουσίασαν υπέροχες γεύσεις οι οποίες κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Το Καλάθι του Πρωινού του Αιγαίου στο Λονδίνο


Την πρωτοβουλία για την παρουσίαση στις διεθνείς τουριστικές αγορές είχε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματικών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος και ο πρόεδρός της Παναγιώτης Τοκούζης.

Το "Καλάθι του Πρωινού του Αιγαίου", έχει ως στόχο α προωθήσει τα τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα κάθε νησιού ξεχωριστά στους επισκέπτες των τουριστικών καταλυμάτων και να επιτύχει στην πράξη την διασύνδεση του Τουρισμού με τον Πρωτογενή Τομέα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Το Καλάθι του Πρωινού του Αιγαίου στο Λονδίνο


Τα μέλη της λέσχης που εργάστηκαν στην έκθεση ήταν: ο Κωνσταντίνος Μπουγιούρης, ο Παναγιώτης Μένανδρος και ο Δημήτρης Πλυτάς, με επικεφαλής των πρόεδρο της Λέσχης αρχιμαγείρων Νίκο Χριστοφόρου.

Κάποια από τα εδέσματα που παρουσίασαν οι σεφ ήταν: ροδίτικη λαδόπιτα, μέλι Ρόδου και Καλύμνου, χαρουπόπιτα γεμιστή με αρωματικά, μαρμελάδα Νάξου, χαλβαδόπιτα, μους ταραμά, μυκονιάτικο ήλιο, σίσερα (αλλαντικό) κρεμιδόπιτα Μυκόνου, φάβα Σαντορίνης, γλυκό κίτρο Νάξου, γλυκό ντοματάκι και σταφύλι Κω, αλμυρούς λουκουμάδες.

Το Καλάθι του Πρωινού του Αιγαίου στο Λονδίνο


Ucook.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV