Μαστίχα Χίου: Καταπολέμηση τριγλυκεριδίων και λίπους στο συκώτι



Μαστίχα Χίου: Καταπολέμηση τριγλυκεριδίων και λίπους στο συκώτι


Μαστίχα Χίου: Καταπολέμηση τριγλυκεριδίων και λίπους στο συκώτι

Μαστίχα ονομάζεται η αρωματική φυσική ρητίνη που εξάγεται από το μαστιχόδεντρο (Pistacia lentiscus var. chia), το οποίο καλλιεργείται στη Χίο. Χρησιμοποιείται σε τρόφιμα, φάρμακα και τη βιομηχανία. Μαστίχα ονομάζεται επίσης συχνά και η τσίχλα που συναντάμε στο εμπόριο και περιέχει μικρό ποσοστό.

Μαστίχα Χίου: Καταπολέμηση τριγλυκεριδίων και λίπους στο συκώτι

Όλο και πιο συχνά ακούμε για τις ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας στον ανθρώπινο οργανισμό. Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ως επικεφαλής του προγράμματος «MAST4HEALTH», μετατρέπει τη μαστίχα Χίου σε κάψουλες, για να διαπιστωθεί η δράση της σε ασθενείς, δίνοντας παράλληλα προστιθέμενη αξία στο ίδιο το προϊόν. Η διατροφική παρέμβαση με κάψουλες μαστίχας πραγματοποιείται, ήδη, εδώ και έξι μήνες σε Έλληνες, Σέρβους και Ιταλούς ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με τη νόσο και τα πρώτα αποτελέσματα είναι θετικά.


Ucook.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV