Η Ελλάδα μέσα στις 10 καλύτερες κουζίνες του κόσμου, σύμφωνα με το CNN



Η Ελλάδα μέσα στις 10 καλύτερες κουζίνες του κόσμου, σύμφωνα με το CNN



Η Ελλάδα μέσα στις 10 καλύτερες κουζίνες του κόσμου, σύμφωνα με το CNN


Αφιέρωμα στις καλύτερες κουζίνες του κόσμου έκανε το CNN και ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η Ελληνική.

Σύμφωνα λοιπόν με το CNN, οι καλύτερες κουζίνες είναι:

1. Ιταλία

Από την πίτσα μέχρι το ragu και από τα ιταλικά σαλάμια μέχρι τον καφέ, η Ιταλική κουζίνα έχει υποδουλώσει τους λάτρεις της γεύσης παγκοσμίως.

2. Κίνα
Οι Κινέζοι είναι αναμφισβήτητα αυτοί που έχουν την μεγαλύτερη εμμονή με το φαγητό. Οι διάφορες κουζίνες που υπάρχουν στην περιφέρεια της Κίνας είναι δύσκολο να καταλάβουμε πως προέρχονται από το ίδιο έθνος.

3. Γαλλία
Για πολλούς αποτελεί την πρωτεύουσα της γαστρονομίας και όχι άδικα. Η Γαλλία αποτελεί την γενέτειρα του οδηγού Michelin και αυτό εξηγεί πολλά. Από τα escargot μέχρι τα macarons η Γαλλία μπορεί να ικανοποιήσει τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

4. Ισπανία
Από τους καρπούς της Μεσογείου, το εξαιρετικό jamon μέχρι τα μοριακά πιάτα του Φεράν Αντριά το Ισπανικό φαγητό είναι πρωτοποριακό αλλά συγχρόνως γευστικό.

5. Ιαπωνία
Ποιος θα πίστευε πως τα ωμά ψάρια πάνω σε ρύζι θα μπορούσαν να γίνουν τόσο δημοφιλή. Αυτό μάλλον είναι απόλυτα φυσιολογικό, λόγο της νοστιμιάς τους.

6. Ινδία
Είναι η κουζίνα η οποία σε πρώτη σκέψη έχει τα μπαχαρικά και μετά έρχονται όλα τα άλλα. Το Dosa, ένα pancake με τυρί και πικάντικα λαχανικά είναι κάτι που αξίζει όλοι να το δοκιμάσουν.

7. Ελλάδα
Τι να πρωτοπεί κανείς για την Ελληνική κουζίνα. Η βάση της μεσογειακής διατροφής. Το Ελαιόλαδο, τα φρούτα και τα λαχανικά, τα ψάρια είναι όλα δεμένα μεταξύ τους και το αποτέλεσμα είναι δικαίως η Ελληνική κουζίνα να είναι ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου.

8. Ταϊλάνδη
Η χώρα ύμνος για το φαγητό δρόμου. Η κουζίνα της Ταϊλάνδης συνδυάζει τα βότανα και τα μπαχαρικά και παράγει πολύπλοκες για πολλούς γεύσεις. Από την διάσημη σαλάτα Som tam ως το Pad Thai η Ταϊλανδέζικη κουζίνα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

9. Μεξικό
Σύμφωνα με το CNN η κουζίνα αυτή έχει λίγο από όλα. Μέσα από τα enchiladas, τα τάκος και τα quesadillas θα βρείτε νότες από όλον τον κόσμο.

10. Ηνωμένες Πολιτείες
Ίσως οι ΗΠΑ να βρίσκονται σε αυτήν την θέση καθώς εκεί θα βρούμε κουζίνες όλου του κόσμου. Από την Ιταλική πίτσα, έως τα Γερμανικά λουκάνικα Φρανκφούρτης. Στα κλασικά όμως πιάτα οι ΗΠΑ έχουν προσθέσει νέα υλικά, για να γίνουν τελικά παγκοσμίως γνωστά.

Ucook.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV