Τροφές που τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος



Τροφές που τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος



Τροφές που τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος


Η κακή κυκλοφορία του αίματος είναι ένα συχνό πρόβλημα που επηρεάζει την ζωή πολλών ανθρώπων. Η σωστή διατροφή μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση τόσο των ασθενών, όσο και εκείνων που θέλουν να το προλάβουν.

Οι τροφές που τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος είναι:

1. Τα ξινά φρούτα, όπως τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια, τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή και συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία των αγγείων.

2. Το πιπέρι καγιέν, το οποίο περιέχει καψαϊκίνη που μειώνει την αρτηριακή πίεση και ενεργοποιεί φυσικούς αγγειοδιασταλτικούς παράγοντες.

3. Το κρεμμύδι, το οποίο περιέχει φλαβονοειδή που βοηθούν στην διαστολή των αγγείων.

4. Το ρόδι, πλούσιο σε πολυφαινόλες οι οποίες έχουν προστατευτική δράση στην καρδιά και τα αγγεία και συμβάλλουν στην καλύτερη αγγειοδιαστολή.

5. Τα καρύδια, τα οποία περιέχουν βιταμίνη Ε αλλά και Α-λιποϊκό οξύ το οποίο θεωρείται αντιοξειδωτικό. Τα στοιχεία αυτά βοηθούν την αγγειακή λειτουργία και προλαμβάνουν βλάβες.

6. Το τζίντζερ, το οποίο ύστερα απο μελέτες έδειξαν πως 2 με 4 γραμμάρια την ημέρα βοηθούν στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και δρουν προστατευτικά απέναντι στηνυπέρταση.

7. Η τομάτα, της οποίας τα συστατικά μπορούν να καταστείλουν το μετατρεπτικό ένζυμο της αγγειοτενσίνης το οποίο ευθύνεται για τη σύσπαση των αιμοφόρων αγγείων.

Ucook.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV