Μυστικά της Αγιορείτικης κουζίνας



Μυστικά της Αγιορείτικης κουζίνας


"Μυστικά της Αγιορείτικης κουζίνας"


Απλές γεύσεις και φρέσκα υλικά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την αγιορείτικη κουζίνα. Και σε αυτήν όμως την κουζίνα υπάρχουν μικρά μυστικά που κάνουν τα αγιορείτικα φαγητά νόστιμα και ξεχωριστά.

Το σκόρδο και το κρεμμύδι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην συγκεκριμένη κουζίνα. Οι ποσότητες είναι λίγο παραπάνω από αυτές που χρησιμοποιούμε εμείς. Αν για παράδειγμα βάζαμε 1 με 2 κρεμμύδια σε μία συνταγή, στο Άγιον Όρος βάζουν 3 με 4.

Μυστικά της Αγιορείτικης κουζίνας

Η ένταση της φωτιάς, είναι ένα μυστικό που βοηθάει το φαγητό να μαγειρευτεί σωστά και να μελώσει. Ξεκινούν με δυνατή φωτιά και σιγά σιγά την χαμηλώνουν. Στο Άγιον Όρος μαγειρεύουν με κάρβουνα, έτσι ενώ στην αρχή η φωτιά είναι δυνατή προς το τέλος έχει χαμηλώσει η ένταση.

Το άφθονο ελαιόλαδο είναι ένα χαρακτηριστικό της αγιορείτικης κουζίνας. Αυτό είναι και λογικό αν σκεφτεί κανείς το καθημερινό πρόγραμμα των μοναχών.

Μυστικά της Αγιορείτικης κουζίνας

Τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της μαγειρικής στο Άγιον Όρος. Μαϊντανός, δυόσμος, μάραθος, άνηθος, πιπέρια, κανέλα, κύμινο είναι μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά μπαχαρικά και μυρωδικά.

Τέλος το κρεμμυδόζουμο, το οποίο οι αγιορείτες το χρησιμοποιούν σε σούπες, σε μαγειρευτά αλλά και σε ψάρια.


Ucook.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV