Σεμινάριο - Μαθαίνω τα πάντα για το μαχαίρι μου...με τον μαχαιροποιό Dikristo!



Σεμινάριο - Μαθαίνω τα πάντα για το μαχαίρι μου...με τον μαχαιροποιό Dikristo!


Σεμινάριο - Μαθαίνω τα πάντα για το μαχαίρι μου...με τον μαχαιροποιό Dikristo!


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μοναδικό σεμινάριο με θέμα "Μαθαίνω τα πάντα για το μαχαίρι μου!" με εισηγητή τον Έλληνα μαχαιροποιό Dikristo (Δρακόπουλο Στέλιο) θα παρουσιαστεί στην καινούργια κουζίνα του Ucook!

Ο μαχαιροποιός Dikristo είναι παγκοσμίως γνωστός για τα μοναδικά χειροποίητα μαχαίρια που κατασκευάζει αλλά κυρίως για την εξειδίκευσή του στα μαγειρικά μαχαίρια. Η τέχνη του είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Μαχαιροποιών και έχει διεθνή παρουσία σε πολλές γαστρονομικές πρωτεύουσες του Εξωτερικού. Διατηρεί και εργάζεται σε εργαστήριο στην Ελλάδα.



Πρόγραμμα

Εισαγωγή

- Πως κατασκευάζεται ένα μαχαίρι. Tότε και τώρα

Μαχαίρι: Είδη, Τύποι, Μέρη και Ανατομία
- Ποια είναι τα καλύτερα; Τα Ιαπωνικά ή Ευρωπαϊκά;
- Πόσοι τύποι μαχαιριών υπάρχουν και ποιες είναι οι χρήσεις τους;
- Ποια είναι τα μέρη ενός μαχαιριού και σε τι διαφέρουν; (Bolster or not/ hidden - full tang/ integral or not
- Γεωμετρία μαχαιριού (Flat/Curves/ k-tip / sheep foot etc)
- Μονής ή διπλής κόψης; Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Υλικά κατασκευής μαχαιριών και επιλογή ατσαλιού
- Κεραμικό ή ατσάλι; ποιο είναι καλύτερο;
- Ατσάλι. Τι είναι; Ιδιότητες και αδυναμίες
- Ανοξείδωτο ή ανθρακούχο;
- Ανάλυση ατσαλιών και κατάλληλη επιλογή για τα μαχαίρια
- Υλικά λαβής και επιλογή

Χρήση, καθαρισμός, περιποίηση και αποθήκευση
- Πως κρατάμε ένα μαχαίρι/στάση του σώματος.
- Ανθρακούχα και συντήρηση. Πως τα χρησιμοποιούμε, πως φεύγει η σκουριά;
- Δίσκοι κοπής. Ποιος/που/ πότε;
- Πως το ακουμπάμε κάτω, πως το καθαρίζουμε.
- Ακόνισμα. Πως ακονίζω. Τι κάνει το μασάτι, ποιο είδος χρησιμοποιούμε. Πέτρες νερού/λαδιού/ συστήματα ακονίσματος (Lansky /Tormek / Kορδέλες).
- Πέρασμα στο δέρμα και πότε χρειάζεται; Πάστες ακονίσματος κα.
- Περιποίηση και αποθήκευση. Σωστοί και ασφαλείς τρόποι αποθήκευσης και μεταφοράς.

Κοπές και είδη κοπών
- Push/pull/rocking/chopping
- Επίδειξη κοπών και κόψης.
- Απορίες /ανοιχτή συζήτηση
- Επιλογή Μαχαιριού/ τι προσέχω/πως επιλέγω/ είναι ανάλογη η ποιότητα με το κόστος;


Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να φέρουν τα μαχαίρια τους για αξιολόγηση και προσωπικές συμβουλές.

Κόστος συμμετοχής: 50€
Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης - (Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές).
Ημερομηνία διεξαγωγής: 4 Μαρτίου 2019
Ώρες σεμιναρίου: 10.00 π.μ. – 13.00 μ.μ
Χώρος διεξαγωγής: Ucook Seminar center - Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 18 Άγιος Ι. Ρέντης - 2105622004 - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.



blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV