Οικονομική Κρίση Και Αγοραστικές ΣυνήθειεςΟικονομική Κρίση Και Αγοραστικές ΣυνήθειεςΗ οικονομική κρίση άλλαξε τις αγοραστικές μας συνήθειες


Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, παρουσιάστηκαν αλλαγές στον τρόπο που ψωνίζουμε όσο και στην διατροφή μας.

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς το μείγμα αγορών σε σχέση με τα είδη διατροφής έχει διαφοροποιηθεί. Συγκεκριμένα, καταγράφεται μία μείωση στην αξία αγορών κατά 21%.

Σημαντικές είναι οι αλλαγές που παρουσιάζουν συγγενικές ομάδες τροφίμων. Όσον αναφορά τα πρόσληψη πρωτεϊνών, τα όσπρια σαν φθηνότερη επιλογή παρουσιάζουν αύξηση κατά 10%, τα πουλερικά αύξηση κατά 9%, ενώ αντίθετα οι ακριβές επιλογές παρουσιάζουν μείωση. Το μοσχάρι μειώθηκε κατά 24% και το αρνί-κατσίκι κατά 25%.

Αύξηση επίσης παρουσιάζουν τροφές για την πρόσληψη υδατανθράκων τόσο από ζυμαρικά όσο και από ρύζι κατά 14%.

Ένα άλλο φαινόμενο που παρατηρήθηκε είναι η αλλαγή στις συνήθειες, λόγο διατροφικής τάσης, λόγω π.χ. μειωμένου εισοδήματος. Η μείωση δηλαδή στις αγορές φρούτων και λαχανικών, οφείλεται σε διατροφική τάση καθώς η μέση τιμή παρουσιάζει μείωση κατά 5% και 8%.

Ucook.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV