ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Γαστρονομικό Ταξίδι του UCOOK.GR για 4ήμερη απόδραση στην μαγευτική Βασιλεύουσα, την Κωνσταντινούπολη, την αρχόντισσα του Βοσπόρου 6 – 9 Ιανουαρίου 2012!



Το Ucook.gr διοργανώνει ένα γαστρονομικό ταξίδι την περίοδο των Φώτων στην Κωνσταντινούπολη με Guest τον Ευτύχη Μπλέτσα.
Ένας υπέροχος προορισμός όπου για 4 ημέρες θα εξερευνήσουμε την παλαιότερα πρωτεύουσα του Βυζαντίου και τωρινή ευρωπαϊκή πόλη της Τουρκίας την Κωνσταντινούπολη γνωστή διεθνώς ως Istanbul. To όνομα προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις εις-την-πόλη, για τους Έλληνες «Πόλη» και παλιότερα «Βασιλεύουσα», όπου τα μνημεία της με κορυφαίο την Aγία Σοφία, διατηρούνται στο πέρασμα των αιώνων και μαρτυρούν την περασμένη δόξα.
Αυτή την κοσμοπολίτικη πόλη με την μαγεία του παρελθόντος θα προσπαθήσουμε να εξερευνήσουμε σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο, σ’ έναν τόπο που φαντάζει τόσο οικείος.
Το ταξίδι που διοργανώνουμε κρύβει πολλές γευστικές εκπλήξεις!!!

Δείτε το πρόγραμμα της εκδρομής για λεπτομέρειες...

Πρόγραμμα Εκδρομής 6-9/01/2012
Παρασκευή 6/01/2012
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Eλ. Βενιζέλος στο γκισέ της Olympic Air, στις 05:40 για check in. Αναχώρηση στις 07:40 με την απευθείας πτήση για Κωνσταντινούπολη OA0315.
Άφιξη στις 09:00, συνάντηση με τον ξεναγό μας και μετάβαση στο Πατριαρχείο όπου θα παρακολουθήσουμε την λειτουργία των Θεοφανείων και την ρήψη του Τίμιου Σταυρού. Κατά την διάρκεια της διαδρομής ο Ελληνόφωνος συνοδός θα μας δώσει μερικές γενικές πληροφορίες πολύ χρήσιμες σε κάθε ταξιδιώτη, που επισκέπτεται για πρώτη φορά τον προορισμό αυτό.
Ακολουθεί επίσκεψη στο μεγαλύτερο ενυδρείο με 5 εκατομμύρια τόνους θαλάσσιο νερό. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας GOLDEN AGE 1 και τακτοποίηση στα δωμάτια.

Προαιρετικά: Istanbul by night “προαιρετική έξοδο σε ένα από τα πιο κοσμικά prive VIP night club της πόλης το Samdan (είσοδος μόνο για λίγους και εκλεκτούς)”


Σαββάτο 7/01/2012
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ημέρα μας με μια ξενάγηση που θα μας χαρίσει εικόνες νοσταλγίας και μνήμης και ίσως και κάποιο ρομαντισμό.
Πρώτη μας στάση στον Ιππόδρομο και στην Στήλη των Όφεων, όπου θα μας δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ξαναζωντανεύουν οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες του Βυζαντίου. Εκεί βρίσκονται ακόμη ο Οβελίσκος του μέγα Θεοδοσίου, η Στήλη Αχμέτ και το Βασιλικό Υδραγωγείο.
Ακολουθεί η Αγία Σοφία, ο κολοσσιαίων διαστάσεων Ναός, ένα από τα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα όλων των εποχών και σημείο αναφοράς της Χριστιανοσύνης. Συνεχίζουμε με ξενάγηση στο περίφημο ανάκτορο Τοπ Καπί, το πρώτο παλάτι των Οθωμανών Σουλτάνων, που σήμερα στεγάζει ένα από τα πλουσιότερα μουσεία του κόσμου με ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα, αμύθητους θησαυρούς και συλλογές από πορσελάνες και ιερά λάβαρα. Στον προαύλιο χώρο υπάρχει και η Αγία Ειρήνη, η μοναδική εκκλησία που δεν έγινε τζαμί με την καλύτερη ακουστική ανά τον κόσμο.

Ώρα για μάθημα UCOOK: Στην αυθεντική Τούρκικη κουζίνα με διάφορα κεμπάπ στα κάρβουνα θα μαγειρέψουμε και θα φάμε παρέα με τον σεφ του γνωστού Τούρκικου εστιατορίου GULER OCAK BASI. Παρακολούθηση μαθήματος και γεύμα 20€ κατά άτομο.


Κυριακή 8/01/2012
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για προσκύνημα στο Πατριαρχείο. Περιήγηση και ξενάγηση στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Συνεχίζουμε με μια επίσκεψη στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί), όπου εκεί βρίσκονται το Αγίασμα με τα θρυλικά ψάρια και οι τάφοι των Πατριαρχών.
Φεύγοντας από εκεί και πηγαίνοντας στην Μονή των Βλαχερνών, όπου εκεί πρωτοακούστηκε ο Ακάθιστος Ύμνος, θα περάσουμε τα Θεοδοσιανά Τείχη, τα οποία αποτελούνται από τα τείχη της ξηράς, τα θαλάσσια τείχη και τα τείχη του Κερατίου.

Ώρα για μάθημα UCOOK: Επίσκεψη και παρακολούθηση παρασκευής του παραδοσιακού ανατολίτικου μπακλαβά, της γνωστής επιχείρησης που εξάγει τα προϊόντα της σ’ όλη την Ευρώπη Gulloglu.
Επίσκεψη και παρακολούθηση παρασκευής λουκουμιών στην επιχείρηση Haci Bekir γνωστή στην εξαγωγή προϊόντων σ’ όλη την Ευρώπη.
Περιήγηση πάνω από τον Βόσπορο και επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Προαιρετικά: Οriental βραδιά με χορό της κοιλιάς 40€ κατά άτομο (περιλαμβάνει μεταφορά, δείπνο και ποτό)


Δευτέρα 9/01/2012
Πρωινό στο ξενοδοχείο και είμαστε ελεύθεροι για τις τελευταίες αγορές μας.

15:00 Ώρα για μάθημα UCOOK: Με καταπληκτική θέα τον Βόσπορο, στην κουζίνα του γνωστού εστιατορίου Cuntali Hasan θα παρακολουθήσουμε και θα μαγειρέψουμε παρέα με τον σεφ τις μυστικές συνταγές με θαλασσινά. Παρακολούθηση μαθήματος και γεύμα 16€ κατά άτομο.
Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή στην Αθήνα αναχώρηση με την Olympic Air πτήση OA0320 στις 21:20 και άφιξη στην Αθήνα στις 22:40.


Κόστος για τα μέλη του Ucook Club
• Μονόκλινο
• Δίκλινο (Το άτομο)
• Παιδιά 0 μέχρι 6 ετών
• Παιδιά 6 μέχρι 12 ετών
- 375 €
- 290 €
- 90 €
- 210 €


Συνολικά Περιλαμβάνει:
• Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήση με την Olympic Air
• 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο 4* GOLDEN AGE 1 (περιοχή πλατεία Taxim)
• Πρωινό μπουφέ καθημερινά
• Μεταφορές από και προς αεροδρόμιο
• Ξεναγήσεις και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από Ελληνόφωνο ξεναγό
• 4 Σεμινάρια μαγειρικής (δεν περιλαμβάνεται το κόστος του γεύματος στις 7/01 & 09/01/2012)
• Τετράδιο συνταγών Ucook
• Ομαδική ασφάλεια Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνει:
• Φόρους αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων 120€
• Προαιρετικές εκδρομές
• Είσοδοι σε μουσεία
• Ότι ρητά δεν αναφαίρετε από πάνω

Δήλωση συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αν δεν είσαι ήδη μέλος του Ucook.gr
Γίνε μέλος πατώντας εδώ...

Το πρόγραμμα (οι ώρες των δραστηριοτήτων, των σεμιναρίων και των επισκέψεων) ενδέχεται να τροποποιηθεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ. ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.

Η θέση θεωρείται κρατημένη μόνο όταν εξοφληθεί πλήρως.

Πολιτική Ακυρώσεων
Μετά την πληρωμή του ταξιδίου τα χρήματα δεν επιστρέφονται παρά μόνο στην περίπτωση ακύρωσης του συγκεκριμένου ταξιδίου από το UCOOK.
Η εκδρομή πραγματοποιείτε μέσω συνεργαζομενου πρακτορείου




blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV