ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Εστιατόρια

LOTTOS
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΓΟΡΓΟΝΑ
EAΡ

Ξενοδοχεία

MYTHOS PLATANIAS (ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ)
MITHOS APARTMENTS (ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ)


Λίγο πριν τον δεκαπενταύγουστο και ενώ οι περισσότεροι από εσάς απολαμβάνατε cocktails κάτω από μία ομπρέλα σε μία από τις ατελείωτες δαντελωτές παραλίες της Ελλάδας, ή ακόμα γνωρίζατε νέους κόσμους εκτός Ελλάδας, η ομάδα του Ucook βρέθηκε στα Χανιά για να σας μεταφέρουμε για άλλη μία φορά εμπειρίες, έθιμα, και βέβαια γεύσεις.

Ο κόσμος φιλόξενος, πάντα χαμογελαστός, πάντα έτοιμος να προσφέρει μία ρακή και ένα μεζέ για να μην κατέβει ξεροσφύρι το πιοτό και μας ζαλίσει.

Δοκιμάσαμε chateaubriand, κρητική σαλάτα, ριζότο με λαχανικά, «αμαρτία», ντάκο κρητικό, κολοκυθανθούς και άλλα πολλά τα οποία θα μοιραστούμε μαζί σας πολύ σύντομα.

Εκτός αυτού επισκεφτήκαμε το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και θαυμάσαμε το Νεώριο MORO (αντίγραφο Μινωικού πλοίου), περάσαμε και από το Πολεμικό μουσείο για να γνωρίσουμε και αυτή την πλευρά του λαού μας.

Το must σε αυτή την πόλη είναι να μάθεις πώς γίνονται τα κρητικά μαχαίρια – και ναι έχουμε εξασφαλίσει για εσάς και τα μυστικά αυτής της τέχνης.

Το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα απολαύσαμε στο παλιό Λιμάνι των Χανίων, το οποίο μετά την δύση του ηλίου η οποία σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές, γίνεται η καρδιά της διασκέδασης με αμέτρητες ταβερνούλες, μπαράκια, καφετέριες με θέα το λιμάνι.

Μυηθήκαμε στα μυστικά του κρασιού, του λαδιού και του μελιού που τόσο απλόχερα μας προσέφεραν οι ειδήμονες του είδους στην περιοχή Αποκορώνου των Χανίων.

Τελευταία μέρα, παρέα με τον κο Αποστόλη και άπειρους ουζομεζέδες μάθαμε για τα Χανιά πώς ήταν πριν από 35 χρόνια, πώς του φαίνονται σήμερα, τις εμπειρίες του και αυτός σαν ο δικός μας παππούς μας μίλησε με αγάπη σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, η οποία θα είναι σε λίγο διαθέσιμη και σε εσάς.

Ήταν μία υπέροχη εμπειρία η οποία μάλλον επαναληφθεί πολύ σύντομα.
Μέχρι τότε… καλά μαγειρέματα!!!

Η ομάδα του Ucook.gr




blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV