ΓΡΑΝΙΤΕΣ ΛΕΜΟΝΙ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για τη γρανίτα λεμόνι
3/4 φλυτζανιού ζάχαρη
2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
2 κουταλάκια γλυκού ξύσμα λεμονιού
2/3 φλυτζανιού χυμός λεμονιού
Για τη γρανίτα πορτοκάλι
χυμός 8 πορτοκαλιών
4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας χυμός λεμονιού
3 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
Για τη διακόσμηση
λίγο σιρόπι σοκολάτας ή βύσσινο
λίγες φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Για τη γρανίτα λεμόνι
Λιώνετε τη ζάχαρη μέσα στο νερό. Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού. Σε περίπτωση που έχετε παγωτομηχανή, το βάζετε να παγώσει. Διαφορετικα, ρίχνετε το μίγμα σ'ένα δοχείο κατάψυξης, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στην κατάψυξη. Μόλις αρχίζει να πήζει, το χτυπάτε στο μίξερ και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη. Το χτυπάτε καλά κάθε 30 λεπτά για να μην πιάσει πάγο.
Για την γρανίτα πορτοκάλι
Βάζετε σε γυάλινη σουπιέρα το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και παγώνετε τη γρανίτα πορτοκάλι όπως τη γρανίτα λεμόνι.
Σερβίρετε τις γρανίτες σε ψηλά ποτήρια, μέσα στα οποία έχετε από πριν διακοσμητικές γραμμές με σιρόπι σοκολάτας ή βύσσινο. Γαρνίρετε με μια φέτα από φρέσκο λεμόνι ή πορτοκάλι αντίστοιχα.

Σημείωση:
Αν βάλετε περισσότερη ζάχαρη στη συνταγή, οι γρανίτες θα έχουν πιο πολύ την υφή παγωτού. Αν βάλετε περισσότερο νερό, οι γρανίτες θα έχουν πιο πολύ πάγο.


Κύριο Συστατικό : χυμός λεμονιού , χυμός πορτοκαλιού
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά & 2 Ώρες Κατάψυξη
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV