ΤΖΑΤΖΙΚΙ (2)



1 μικρό αγγούρι
300 ml (1 1/4 φλιτζανιού) στραγγιστό γιαούρτι
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
30 ml (2 κουταλιές) ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
30 ml (2 κουταλιές) ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
δυόσμο ή μαϊντανό και άνηθο για γαρνίρισμα
ελαιόλαδο, ελιές και ψωμί πίτα για σερβίρισμα

Ψιλοκόβετε το αγγούρι και το βάζετε σε σουρωτήρι με μπόλικο αλάτι. Το αφήνετε για 30 λεπτά. Ξεπλένετε το αγγούρι κάτω από τρεχούμενο νερό και το αφήνετε να στραγγίξει καλά. Το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας. Αναμειγνύετε το γιαούρτι, το σκόρδο και τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το αγγούρι και ανακατεύετε. Το γαρνίρετε με τα μυρωδικά, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και το σερβίρετε μαζί με ελιές και ψωμί πίτα.


Κύριο Συστατικό : Γιαούρτι
Είδος Πιάτου : Σάλτσα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 1
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV