ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ



200 γρ. φυλλαράκια βασιλικού (πλυμένα και στεγνωμένα)
3 γεμάτες κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
μισό φλιτζάνι κουκουνάρι (κατά προτίμηση ελαφρώς καβουρντισμένο)
1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι

Βάζουμε στο μπλέντερ το βασιλικό με το σκόρδο και δουλεύουμε λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, δουλεύουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να γίνει ομοιόμορφος πολτός. Το μεταφέρουμε σε μπωλ, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Είναι έτοιμο να το σερβίρουμε πάνω σε φρεσκοβρασμένα σπαγγέτι. Προσθέτουμε αν θέλουμε λίγο ακόμα παρμεζάνα. Το πέστο εκτός από σπαγγέτι συνοδεύει και άλλα ζυμαρικά (π.χ. ταλιατέλες) αλλά και ριζότο, πατάτες βραστές. Μπορούμε ακόμα να προσθέσουμε μια-δυο κουταλιές σε σούπες λαχανικών.


Κύριο Συστατικό : Βασιλικός
Είδος Πιάτου : Σάλτσα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Μπλέντερ
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV