ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ



1 κούπα γάλα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1/3 της κούπας τριμμένη γραβιέρα
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι
2 κρόκους αυγών
1 μικρό κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι

Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα σιγά-σιγά ανακατεύοντας μέχρι η κρέμα μας να γίνει λεία και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Μόλις κρυώσει αρκετά προσθέτουμε την γραβιέρα και τους κρόκους αφού τους χτυπήσουμε πρώτα καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε, το αλάτι, το πιπέρι, τα μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά μέχρι το μίγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.

ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Σάλτσα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV