ΜΟΥΣ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ



12 φύλλα ζελατίνα
4 καπνιστά φιλέτα πέστροφας,περίπου 400 γρ.
250 ml κρέμα γάλακτος
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. κόκκους πράσινο πιπέρι,τουρσί
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
8-10 φέτες μαύρο ψωμί
λίγο μπρικ για το γαρνίρισμα

Μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό για 10 λεπτά,σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.Κόβουμε τα φιλέτα της πέστροφας μικρά κομμάτια και τα πολτοποιούμε με τη μισή κρέμα γάλακτος.Περνάμε το μείγμα από σίτα.Προσθέτουμε ανακατεύοντας και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.Πλένουμε τα μυρωδικά,τα τινάζουμε να στεγνώσουν και τα ψιλοκόβουμε,βγάζοντας στην άκρη λίγο άνηθο για το γαρνίρισμα.Τα υπόλοιπα μυρωδικά τα αναμειγνύουμε μαζί με το πράσινο πιπέρι στο μείγμα του ψαριού.Νοστιμίζουμε με αλάτι,πιπέρι και το χυμό λεμόνι.Στύβουμε τη ζελατίνα και τη διαλύουμε σε χαμηλή φωτιά,την ανακατεύουμε με λίγο από το μείγμα και στη συνέχεια την προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα του ψαριού.Ντύνουμε εσωτερικά μια μικρή ρηχή φόρμα (περίπου 750 ml) με αρκετή διαφανή μεμβράνη.Αδειάζουμε μέσα το μείγμα του ψαριού και το ισιώνουμε.Το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί.Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα τη φόρμα,αδειάζουμε τον πολτό και τον κόβουμε φέτες,έπειτα κόβουμε τις φέτες στα τέσσερα και τις σερβίρουμε επάνω στις φέτες του μαύρου ψωμιού,τις οποίες επίσης έχουμε κόψει στα τέσσερα.Γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο άνηθο και με το μπρικ.

mous pestrofas
Κύριο Συστατικό : Φιλέτα πέστροφας
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Μεξικό
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 12 Ώρες ψυγείο
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV