ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΠΙΠΕΡΙΑΣ



300 γρ. φακές
100 γρ. ρόκα
1 πράσινο κατσαρό μαρούλι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 καρότο
Για τη βινεγκρέτ:
1 κόκκινη πιπεριά
1 κουταλιά παρθένο ελαιόλαδο
4 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
αλάτι
πιπέρι

Βράζετε τις φακές σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνετε να κρυώσουν. Καθαρίζετε το μαρούλι και το κόβετε. Πλένετε τις πιπεριές αφαιρώντας τις ίνες και τα σπόρια, και τις ψιλοκόβετε. Ψιλοκόβετε και το καρότο. Τοποθετείτε το μαρούλι στο κέντρο του πιάτου και ρίχνετε από πάνω το καρότο και τις κρύες φακές. Έπειτα προσθέτετε τις πιπεριές και τη ρόκα. Για να ετοιμάσετε τη βινεγκρέτ, τρίβετε την πιπεριά μαζί με το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι. Έπειτα, προσθέτετε το λάδι και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Φακές
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV