ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΣΤΑΚΟ ΚΑΙ ΝΕΡΟΚΑΡΔΑΜΟ



1 αστακός 1500γρ.
2 ρέβες
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 φύλλα δυόσμου
8 ραπανάκια
χυμός ενός λεμονιού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
νεροκάρδαμο
1 σφηνάκι ούζο
αλάτι

Βράζετε τον αστακό για 5 λεπτά και τον αφήνετε να κρυώσει στην ίδια κατσαρόλα. Βράζετε τις ρέβες και τις κρατάτε σε μια πιατέλα ξεχωριστά. Τις κόβετε σε ροδέλες. Αφαιρείτε το κέλυφος του αστακού και κόβετε το ψαχνό του σε ροδέλες. Ετοιμάζεται μια σάλτσα με το σκόρδο,αλάτι,μερικά φύλλα νεροκάρδαμο και το δυόσμο. Τα χτυπάτε όλα καλά μέχρι να γίνουν ομοιογενής πάστα. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού,το ελαιόλαδο και το ούζο. Στρώνετε φύλλα νεροκάρδαμου σε μια πιατέλα και τοποθετείτε πάνω τον αστακό. Γαρνίρετε με τις ρέβες και τα ωμά ραπανάκια. Περιχύνετε με τη σάλτσα και αφήνετε να «τραβήξει» για 10’ προτού σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Ααστακός
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV