ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ



500 γρ. πράσινα φασόλια
5 σκελίδες σκόρδο
3 εκ. πιπερόριζα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ½ κ.σ. σάλτσα φασολιών-τσίλι
1 κ.γ. σάλτσα κίτρινων φασολιών
2 κ.σ. ρύζι κρασιού Σαοξίνγκ, εναλλ. ξηρό σέρυ
1 κ.σ. σκουρόχρωμη σάλτσα σόγιας
2 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. λάδι τσίλι
περίπου 600 ml φυστικέλαιο για το τηγάνισμα

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φασόλια και, αν χρειαστεί, τα κόβουμε στα δύο. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και την πιπερόριζα. Πλένουμε, στεγνώνουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Βάζουμε ένα γουόκ να κάψει σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το φυστικέλαιο. Τηγανίζουμε ανά μερίδες τα φασόλια για περίπου 4 λεπτά, μετά τα βγάζουμε από το γουόκ και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Χύνουμε το φυστικέλαιο εκτός από μια ελάχιστη ποσότητα, στην οποία τσιγαρίζουμε για 30 δευτερόλεπτα το σκόρδο, την πιπερόριζα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας. Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά εκτός από τα φασόλια και τσιγαρίζουμε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα ανακατεύοντας. Προσθέτουμε στο μείγμα τα φασόλια, ανακατεύουμε καλά και όταν ζεσταθούν σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : φασόλια
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Κίνα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά (συν χρόνος για τηγάνισμα)
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Γουόκ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV