ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ



1 κιλό κολοκυθάκια
1 κιλό ντομάτες
1 κιλό πράσινες πιπεριές
½ κιλό κρεμμύδια
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
θυμάρι
αλάτι
λευκό πιπέρι

Πλένετε τις πιπεριές και αφαιρείτε τα σπόρια. Ξεφλουδίζετε τα κολοκύθια και τα κόβετε σε κύβους. Τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα κρεμμύδια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα. Προσθέτετε τις πιπεριές, σκεπάζετε το τηγάνι και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά. Βυθίζετε τις ντομάτες σε ζεστό νερό για 1-2 λεπτά. Τις ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τα σπόρια και τις κόβετε κομματάκια. Σε μια κατσαρόλα, βάζετε τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες, και προσθετετε τα σοταρισμένα υλικά. Αλατοπιπερώνετε όσο θέλετε και προσθέτετε το θυμάρι. Στη συνέχεια, αφήνετε τα υλικά να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Το πιάτο αυτό μπορεί να σερβιριστεί τόσο κρύο όσο και ζεστό.


Κύριο Συστατικό : Κολοκυθάκια
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV