ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΚΑΡΥ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ



4 ασκαλώνια
200γρ. φασολάκια snake beans ή κοινά φασολάκια
αλάτι
100γρ. βλαστάρια σόγιας
200γρ. γλυκοπατάτες
300γρ. κολοκύθα τύπου Hokkaido
100γρ. λάχανο
4 ντομάτες
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
2κ.σ.φιστικέλαιο
3φρέσκα φύλλα καφίρ λάιμ ή κατεψυγμένα
400ml γάλα ινδικής καρύδας
150ml ζωμός λαχανικών
1κ.γ. ζάχαρη φοίνικα ή καστανή ζάχαρη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2κ.σ.ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας
2κ.σ.χυμός λάιμ

Καθαρίζουμε τα ασκαλώνια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Πλένουμε τα φασολάκια,αφαιρούμε τις ίνες και κόβουμε τα φασολάκια σε κομμάτια μήκους περ. 3εκ. Τα βράζουμε σε μικρή ποσότητα κοχλαστού αλατισμένου νερού για περ. 8 λεπτά. Τα περιχύνουμε με κρύο νερό και τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν. Βάζουμε τα βλαστάρια σόγιας σε τρυπητό,τα περιχύνουμε με κοχλαστό και μετά με κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες. Πλένουμε την κολοκύθα και αφαιρούμε τα σπόρια. Κόβουμε τις γλυκοπατάτες και την κολοκύθα σε κύβους πλευράς περ. 2εκ. Κόβουμε το λάχανο σε λωρίδες,το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει. Πλένουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε κύβους. Πλένουμε τα τσίλι μέσα και έξω και τα ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το φιστικέλαιο σε γουόκ ή στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα ασκαλώνια, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες,την κολοκύθα, το λάχανο,τα τσίλι και τα καφίρ λάιμ και τηγανίζουμε για περ. 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μετά προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε κύβους, σβήνουμε με το γάλα ινδ.καρύδας και το ζωμό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να σιγοβράζουν για περ. 15λεπτά μέχρι να ψηθούν. Πλένουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Στο τέλος προσθέτουμε τα φασολάκια και τα βλαστάρια σόγιας,ανακατεύουμε προσεκτικά και προσθέτουμε χυμό λάιμ και αλάτι. Γαρνίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια.


Κύριο Συστατικό : Κολοκυθάκια
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ταϊλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV