ΚΑΥΤΕΡΟ ΛΑΧΑΝΟ



900 γρ. λάχανο
17 γρ. αποξηραμένες πιπεριές τσίλι
4 σκελίδες σκόρδο
2 κ.γ. κορν φλαόυρ
1 ½ κ.σ. ζάχαρη
1 ½ κ.σ. ήπιο ξίδι ρυζιού
1 κ.γ. αλάτι
5 κ.σ. σουσαμέλαιο
5 κ.σ. φυστικέλαιο

Πλένουμε και στεγνώνουμε το λάχανο και κόβουμε τα φύλλα του σε κομμάτια μεγέθους 4 x 4 εκ. περίπου. Κόβουμε τις πιπεριές τσίλι σε χοντρά κομμάτια, ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις ψιλοκόβουμε. Διαλύουμε το κορν-φλάουρ σε 8 κ.σ. κρύο νερό. Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι και το σουσαμέλαιο με το διαλυμένο κορν-φλάουρ. Βάζουμε ένα γουόκ να κάψει και προσθέτουμε το φυστικέλαιο. Τσιγαρίζουμε σε αυτό τις πιπεριές τσίλι για περίπου 1 λεπτό ανακατεύοντας. Στεγνώνουμε το λάχανο και το βάζουμε μαζί με το σκόρδο να τσιγαριστεί για 3 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε στο γουόκ το μείγμα της σάλτσας και βράζουμε όλα τα υλικά μαζί. Αφαιρούμε τις πιπεριές τσίλι και σερβίρουμε το φαγητό.


Κύριο Συστατικό :
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Κίνα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά (συν χρόνος για βράσιμο)
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Γουόκ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV