ΑΓΓΟΥΡΙ ΜΕ ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ



100 γρ. αποξηραμένες γαρίδες
500 γρ. βιολογικό αγγούρι
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.γ. φυστικέλαιο
1 κ.γ. ζωμός σε σκόνη
1 κ.γ. κρασί ρυζιού Σαοξίνγκ, εναλλ. ξηρό σέρυ
1 κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κορν φλάουρ

Μουσκεύουμε τις γαρίδες για 15 λεπτά σε χλιαρό νερό. Πλένουμε το αγγούρι, αλλά δεν το καθαρίζουμε. Το κόβουμε στα τέσσερα κατά μήκος, βγάζουμε τους σπόρους και κόβουμε κάθε κομμάτι αγγουριού σε κομμάτια 4 εκ. Πλένουμε και στεγνώνουμε την πιπεριά τσίλι, της αφαιρούμε τους σπόρους και την κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες. Ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις ψιλοκόβουμε. Βάζουμε ένα γουόκ να κάψει και προσθέτουμε το φινικέλαιο. Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά το σκόρδο και τις γαρίδες ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το αγγούρι με το ζωμό, το κρασί ρυζιού, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 3 λεπτά ανακατεύοντας. Διαλύουμε το κορν-φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και δένουμε με αυτό το φαγητό. Πασπαλίζουμε με τις ροδέλες της πιπεριάς και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Αγγούρι
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Κίνα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά (συν χρόνος για μούσκεμα)
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Γουόκ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV