ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΟΣ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ



5 πορτοκάλια
1 λεμόνι
2 κουτ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας μέλι απο νέκταρ
1 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί Xeres
2 κόκκινα κρεμμύδια
πάπρικα σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Στύβετε ένα πορτοκάλι και το λεμόνι.Σ'ένα μπολ ανακατεύετε το χυμό,το λάδι,το μέλι,το ξίδι,πασπαλίζετε με την πάπρικα και αλατοπιπερώνετε.Ξεφλουδίζετε τα πορτοκάλια με το χέρι και τα χωρίζετε σε φέτες.Ξεφλουδίζετε και κόβετε τα κρεμμύδια σε ροδέλες.Σε βαθιά πιατέλα τοποθετείτε τα πορτοκάλια,τα καλύπτετε με τη σος και διακοσμείτε με ροδέλες κρεμμυδιού.Βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά το λιγότερο.Σερβίρεται πολύ δροσερή.


Κύριο Συστατικό : Πορτοκάλια
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV