ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ



200 γρ λιαστές ντομάτες σε λάδι
1/4 ματσάκι βασιλικό
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1 1/2 κ.σ. κάπαρη
1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
150 ml λάδι απο τις λιαστές ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
πιπέρι
100 γρ πράσινα σαλατικά (π.χ. ρόκα,τρυφερό ωμό σπανάκι ή άλλο σαλατικό της αρεσκείας σας)
500 γρ βουβαλίσια μοτσαρέλα καπνιστή

Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες και φυλάμε το λάδι τους.Τις βάζουμε σε ένα μπολ.Πλένουμε τα μυρωδικά,τα στεγνώνουμε και τα βάζουμε στο μπολ.Ξεπλένουμε την κάπαρη,την αφήνουμε να στραγγίξει και τη βάζουμε και αυτή στο μπολ.Προσθέτουμε το ξίδι και το λάδι απο τις ντομάτες στο μπολ και τα πολτοποιούμε όλα ώστε να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα.Καθαρίζουμε το σκόρδο,το λιώνουμε και το προσθέτουμε στη σάλτσα.Νοστιμίζουμε με πιπέρι ώστε να γίνει αρκετά πικάντικη.Πλένουμε και στεγνώνουμε τα πράσινα σαλατικά και τα τοποθετούμε στα πιάτα.Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες ή σε κυβάκια και τη μοιράζουμε πάνω στη σαλάτα.Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Λιαστή ντομάτα
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV