ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΝΘΗ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟΥ (ΤΡΟΠΑΙΟΛΟΥ)



20 άνθη καπουστίνου (τροπαίολου)
1 μαρούλι
2 φέτες προσούτο
4 λιαστές ντομάτες
2 κουτ. σούπας ξίδι απο λευκό κρασί
3 κουτ. σούπας λάδι απο κουκούτσια σταφυλιών
αλάτι
πιπέρι μαύρο

Πλένετε και σουρώνετε τη σαλάτα.Αφαιρείτε τα φύλλα της και κρατάτε μόνο την καρδιά.Σουρώνετε τις λιαστές ντομάτες και τις κοβετε σε πολύ λεπτές λωρίδες.Αφαιρείτε από το προσούτο όλο το περιφερειακό λίπος και το κόβετε με τα χέρια σε κομματάκια.Ετοιμάζετε 4 πιάτα: τοποθετείτε μερικά φύλλα μαρουλιού,τις ντιομάτες,το προσούτο,τα άνθη καπουτσίνου.Σκεπάζετε με βινεγκρέτ και προσθέτετε μια πρέζα αλάτι και θρυμματισμένο πιπέρι.Σερβίρεται δροσερή.


Κύριο Συστατικό : Άνθη καπουτσίνου
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV