ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΠΕΠΟΝΙ ΜΕ ΠΑΣΤΙΣ (ΓΑΛΛΙΚΟ ΟΥΖΟ)



1 μέτριο αγγούρι (150γρ)
1/2 κίτρινο πεπόνι
1/2 πράσινο πεπόνι
2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξίδι απο κρασί Xeres
1 κουτ. σούπας παστίς (γαλλικό ούζο)
αλάτι χοντρό
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ξεφλουδίζετε το αγγούρι και το τεμαχίζετε σε ροδέλες,το αλατίζετε λίγο και το αφήνετε να φύγουν τα υγρά του μέσα σ'ένα μπολ για 30 λεπτά περίπου.Αφαιρείτε τα κουκούτσια απο τα πεπόνια και φτιάχνετε με τη σάρκα τους μικρές μπαλίτσες ίδιου μεγέθους.Ετοιμάζετε μια βινεγκρέτ ανακατεύοντας το λάδι,το ξίδι και το παστίς.Ρίχνετε όσα καρυκεύματα επιθυμείτε.Τοποθετείτε τη σαλάτα σε 4 πιάτα και καλύπτετε με τη σος του παστίς.Βάζετε στο ψυγείο μέχρις ότου σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Αγγούρι
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV