ΧΟΡΤΟΝΤΑΚΟΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 Κρητικές Κριθαροκουλούρες Ολικής Άλεσης ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΤΟΣ
500 γρ. σπανάκι
300 γρ. χόρτα εποχής
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθου
200 γρ. φέτα
2 αυγά
5 γρ. δυόσμο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι και τα χόρτα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό να ζεματιστούν, να μαραθούν και τα βγάζουμε να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε , πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι , τα φρέσκα κρεμμυδάκια , τον άνηθο και τον δυόσμο. Σε μια κατσαρόλα που έχει ζεσταθεί βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και στη συνέχεια και το φρέσκο. Προσθέτουμε τα χόρτα, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, άνηθο, τα 3 αυγά, την θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά. Παίρνουμε 100 γρ. από το μίγμα μας και το βάζουμε σε ένα multi με λίγο ελαιόλαδο να το κάνουμε πουρέ. Βρέχουμε τις κριθαροκουλούρες μας, προσθέτουμε τον πουρέ, επάνω το μίγμα με τα χόρτα, τρίβουμε λίγο φέτα και ελαιόλαδο στο τέλος. Γαρνίρουμε με δυόσμο

ΧΟΡΤΟΝΤΑΚΟΣ
Κύριο Συστατικό : Κριθαροκουλούρα Ολικής Άλεσης
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα, Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV