ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

60 ml. λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
5 γρ πιπέρι καγιέν
10 γρ. κόλιανδρο
10 γρ. κύμινο
2,5 εκ. φρέσκια πιπερόριζα, σε λεπτές φέτες
2 μελιτζάνες ακαθάριστες, κομμένες σε κύβους 2 εκ.
2 κλαδιά κομμένο σέλινο
2 κομμένα πράσα
2 πατάτες κομμένες σε κύβους 2 εκ.
1 κομμένη φρέσκια πράσινη πιπεριά
1 μικρό κουνουπίδι χωρισμένο σε μπουκετάκια
200 ml. κρέμα καρύδα
500 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες
250 γρ. ρύζι
αλάτι
125 γρ. αμύγδαλα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο και τα μπαχαρικά για 4’. Προσθέτετε το σέλινο, το πράσο, την πατάτα, τις μελιτζάνες και το πιπέρι, τα ανακατεύετε καλά και τα ψήνετε για 4’. Προσθέτετε το κουνουπίδι και τα μαγειρεύετε άλλα 4’, ανακατεύοντάς τα συνέχεια. Προσθέτετε την κρέμα καρύδας, τα ανακατεύετε.
Ρίχνετε μετά την ντομάτα, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε για 20’ ή μέχρι να γίνουν τα λαχανικά.
Προσθέτετε τα αμύγδαλα και τα διατηρείτε ζεστά. Ρίχνετε το ρύζι σε πολύ ελαφρά αλατισμένο βραστό νερό. Το βράζετε για 15’.
Το σερβίρετε σε ζεσταμένα πιάτα με τα λαχανικά.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Κύριο Συστατικό : Αμύγδαλα
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV