ΙΝΔΙΑΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. πατάτες, βρασμένες και ξεφλουδισμένες
300 γρ. ντομάτες
1 φρέσκο ανανά, περίπου 300 γρ.
2 μπανάνες
το χυμό από 2 λεμόνια
180 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
30 ml. ξίδι
50 ml. λάδι
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. μουστάρδα
το χυμό από 1/2 λεμόνι
200 γρ. κρέμα γάλακτος
τσίλι σκόνη
ζάχαρη
φύλλα σαλάτας για το γαρνίρισμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους με πλευρά περίπου 1 εκ.
Ζεματάμε τις ντομάτες για 30 δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει, έπειτα τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε μικρά κυβάκια. Καθαρίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε κομματάκια. Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε φέτες.
Τα ανακατεύουμε όλα ελαφρά σε μια γαβάθα και τα περιχύνουμε με χυμό λεμόνι.
Βάζουμε το καλαμπόκι σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει. Ανακατεύουμε το ξίδι με το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνουμε στο λαδόξιδο το καλαμπόκι και το αφήνουμε 10 λεπτά να τραβήξει.
Για τη μαρινάδα, ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το χυμό λεμόνι και την κρέμα γάλακτος. Νοστιμίζουμε έντονα με αλάτι, πιπέρι, τσίλι και ζάχαρη. Αναμειγνύουμε με τη μαρινάδα τη σαλάτα, προσθέτουμε το καλαμπόκι.
Πλένουμε τα φύλλα τη σαλάτα,τα στεγνώνουμε, τα κόβουμε λίγο μικρότερα με τα χέρια, και γεμίζουμε με αυτά μια γαβάθα.
Απλώνουμε από πάνω τη μαρινάδα και την αφήνουμε 15 λεπτα σκεπασμένη στο ψυγείο.

ΙΝΔΙΑΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ
Κύριο Συστατικό : Πατάτες
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Αμερική
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Λεπτό
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV