ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΙΟΥΤΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

50 γρ. φλιτζ. λάδι
15 γρ. κόκκινο ξύδι
30 γρ. χυμό λεμονιού
40 γρ. μουστάρδα ντιζόν
αλάτι και πιπέρι
400 γρ. φασολάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι κομμένο
60 γρ. προσούτο,κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
φύλλα μαρουλιού

Σε ένα δοχείο με πώμα ρίχνετε το λάδι, το ξύδι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Τα κουνάτε δυνατά μέχρι να γίνει το μείγμα γαλακτώδες.
Ρίχνετε τα φασολάκια σε ελαφρά αλατισμένο βραστό νερό και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να γίνουν. Τα στραγγίζετε και τα στεγνώνετε σε μια πετσέτα κουζίνας.
Τα ανακατεύετε με τα κρεμμύδια, το προσούτο και το μαϊντανό, ρίχνετε το ντρέσινγκ και ελέγχετε το αλατοπίπερο. Τα σερβίρετε με φύλλα μαρουλιού.


Κύριο Συστατικό : Φασολάκια φρέσκα
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV