ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΝΙΣΟΥΑΖ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

115 γρ. φασολάκια, αφού αφαιρέσετε τις άκρες και τα κόψετε σε κομμάτια μήκους 5 εκατοστών
250 γρ. πένες
105 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
2 φρέσκα φιλέτα τόνου, συνολικού βάρους 350-400 γρ.
6 μικρά ντοματάκια, κομμένο στα τέσσερα κατά μήκος
50 γρ. μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι, κομμένες στα δύο κατά μήκος
6 αντζούγιες σε ελαιόλαδο από κονσέρβα ή γυάλινο βαζάκι, στραγγισμένες και χοντροκομμένες
30-45 γρ. φρέσκο πλατύφυλλο μαϊντανό ψιλοκομμένο
τον χυμό 1/2- 1 λεμονιού
τα φύλλα από 2 κεφάλια σικορέ
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Βράζετε τα φασολάκια σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 5-6 λεπτά. Βγάζετε τα φασολάκια σε μία μεγάλη τρυπητή κουτάλα και τα ξεπλένετε με κρύο νερό. Προσθέτετε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με το νερό όπου βράσατε τα φασολάκια, τα αφήνετε να πάρουν βράση και τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Βουτάτε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας στο ελαιόλαδο, αλείφετε την επιφάνεια της κατσαρόλας και τη ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά. Αλείφετε με λάδι τα φιλέτα τόνου και από τις δύο πλευρές και τα πασπαλίζετε με πιπέρι. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και τα βάζετε πάνω σε μέτρια έως δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά. Αφού τα γυρίσετε και από τις δύο πλευρές, τα βγάζετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Σουρώνετε καλά τα βρασμένα ζυμαρικά και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα φασολάκια, τα ντοματάκια κομμένα στα τέσσερα, τις μαύρες ελιές, τις αντζούγιες, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού, μαζί με αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύετε καλά για να αναμιχθούν και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Κόβετε τον τόνο σε μεγάλα κομμάτια ή φέτες, αφαιρείτε την πέτσα του, και τον αναμιγνύετε στη σαλάτα. Δοκιμάζετε τη σαλάτα και συμπληρώνετε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.
Τοποθετείτε τα φύλλα σικορέ γύρω-γύρω, μέσα σε ένα μεγάλο, ρηχό μπολ. Με ένα κουτάλι σπρώχνετε τη σαλάτα ζυμαρικών στο κέντρο του μπολ και σερβίρετε με φέτες λεμόνι.


Κύριο Συστατικό : Τόνος
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV