ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1250 γρ. μύδια
250 γρ. ρύζι
1 κρεμμύδι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι
1 πράσο
1 άσπρο γουλί
1 μικρό καρότο
1 κλωνάρι μαϊντανού
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές λάδι
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
αλάτι και άσπρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
πιπέρι καγιέν

Πλένετε καλά τα μύδια και πετάτε αυτά που είναι ανοιγμένα ή έχουν σπασμένο κέλυφος. Βράζετε το ρύζι για 5΄.
Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου. Κόβετε το γουλί και το πράσο σε λεπτές ροδέλες. Τρίβετε το καρότο σε χοντρές λωρίδες. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό. Στύβετε το λεμόνι.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι, σοτάρετε τα κρεμμύδια και προσθέτετε τα σκόρδα, τα μύδια, το χυμό λεμονιού και μια κούπα νερό. Σκεπάζετε και βράζετε για 6 λεπτά, ανακινώντας κάθε τόσο την κατσαρόλα.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα λαχανικά για 7 λεπτά. Προσθέτετε το λευκό κρασί, την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
Αφαιρείτε το κέλυφος από τα μύδια, σουρώνετε το ζουμί της βράσης και το ρίχνετε στα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα μύδια.
Ζεσταίνετε 4 πιάτα και μοιράζετε σε αυτά τα μύδια με τη σάλτσα τους, πασπαλίζετε με μαϊντανό, συνοδεύετε με άσπρο ρύζι και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Μύδια
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV