ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. ζυμαρικά
8 κ.σ. λάδι
5 τοματίνια
1 κίτρινη πιπεριά
200 γρ. καπνιστό φιλέτο γαλοπούλας
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 καρότα
αλάτι
πιπέρι
4 κ.σ. ξίδι
4 κ.σ. βαρύ ζωμό
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά όπως αναγράφεται στη συσκευασία,τα σουρώνουμε, τα βρέχουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Τα αναμειγνύουμε με 1 κ.σ. λάδι.
Καθαρίζουμε τα τοματίνια, τα πλένουμε και τα κόβουμε στη μέση. Καθαρίζουμε την πιπεριά, την πλένουμε και την κόβουμε στη μέση, έπειτα αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια, και την κόβουμε μικρά κυβάκια. Κόβουμε το φιλέτο γαλοπούλας μικρά κυβάκια. Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε ροδέλες. Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε μικρά κυβάκια και τα τσιγαρίζουμε σε 1 κ.σ. λάδι, ώστε να κρατάνε, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί 2 λεπτά.
Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Αναμειγνύουμε όλα τα λαχανικά με τα στραγγισμένα ζυμαρικά.
Για το ντρέσιγκ, ανακατεύουμε καλά το υπόλοιπο λάδι με το ξίδι, το ζωμό και την κρέμα γάλακτος. Νοστιμίζουμε με αρκετό αλάτι και πιπέρι. Αναμειγνύουμε το ντρέσιγκ με τα υλικά στη γαβάθα και τα αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα να δέσουν.
Προτού τη σερβίρουμε, νοστιμίζουμε τη σαλάτα άλλη μια φορά με αλάτι και πιπέρι.

ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ
Κύριο Συστατικό : Ζυμαρικά , Γαλοπούλα φιλέτο
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV