ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

350 γρ. πένες ή κάποιο άλλο μικρό ζυμαρικό
3 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
150 γρ. μοτσαρέλα di bufala, στραγγισμένη και κομμένη σε κύβους
10 μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσια, κομμένες σε φέτες
10 πράσινες ελιές χωρίς τα κουκούτσια, κομμένες σε φέτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο διαγώνια σε λεπτές φέτες
1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικό
Για τη βινεγκρέτ:
90 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
15 ml βαλσάμικο ξίδι ή χυμό λεμόνι
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τα ρίχνετε σε ένα σουρωτήρι, τα ξεπλένετε με τρεχούμενο νερό και κουνάτε το σουρωτήρι για να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Αφήνετε τα ζυμαρικά να στραγγίσουν.
Φτιάχνετε τη βινεγκρέτ. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με σύρμα το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο ξύδι ή το χυμό λεμόνι, αφού προσθέσετε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτετε τα ζυμαρικά, τη μοτσαρέλα, τις ντομάτες, τις ελιές και το φρέσκο κρεμμυδάκι στη βινεγκρέτ και τα ανακατεύετε καλά όλα μαζί. Δοκιμάζετε και συμπληρώνετε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.
Πασπαλίζετε τη σαλάτα με φύλλα βασιλικό και σερβίρετε.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ
Κύριο Συστατικό : Πένες
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 8 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 4 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV