ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό φρέσκα φασολάκια
2 κρεμμύδια
1 λίτρο νερό
2 κεφάλια σκόρδου
ξύδι
λάδι
λίγος ζωμός κρέατος
αλάτι

Αφαιρείτε τις ίνες από τα φασολάκια και τα κόβετε στη μέση. Ξεφλουδίζετε και αλέθετε τα κρεμμύδια.
Αφήνετε τα κεφάλια του σκόρδου ολόκληρα, ξύνοντας λίγο την εξωτερική φλούδα τους. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα φασόλια και τα αφήνετε να βράσουν για 25 λεπτά.
Έπειτα τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι τηγανίζετε τα 2 κεφάλια σκόρδου. Τα βγάζετε.
Στο λάδι που απέμεινε, σοτάρετε ελαφρά το αλεσμένο κρεμμύδι, ραντίζετε με 2 κουταλιές ξίδι και 8 κουταλιές ζωμό κρέατος.
Βάζετε τα φασολάκια σε μια ρηχή πήλινη κατσαρόλα, ραντίζετε με το παραπάνω μείγμα και αφήνετε να σιγοψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Τα στραγγίζετε, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα σερβίρετε ως ορεκτικό.


Κύριο Συστατικό : Φρέσκα Φασολάκια
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV