ΑΓΚΙΝΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. αγκινάρες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 φλιτζ. λάδι
2 κ.σ.κόκκινο ξύδι
αλάτι και πιπέρι
250 γρ. βρασμένες γαρίδες
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Καθαρίζετε τις αγκινάρες. Τις ρίχνετε σε βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν 15’ περίπου. Τις στραγγίζετε και τις κόβετε σε φέτες 0.5 εκ.
Τις τοποθετείτε σε ένα μπολ με τα κομμένα κρεμμυδάκια. Ρίχνετε το λάδι και το ξύδι σε ένα δοχείο με πώμα,μαζί με το ανάλογο αλάτι και φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι,τα κουνάτε καλά μέχρι να ανακατευτούν.
Περιχύνετε το υγρό πάνω από τις αγκινάρες,τις καλύπτετε και τις αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες.
Ανακατεύετε τις γαρίδες με τις αγκινάρες και σερβίρετε τη σαλάτα με πασπαλισμένο μαϊντανό.


Κύριο Συστατικό : Αγκινάρες
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV