ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 φλιτζ. φακές στραγγισμένες
1/2 φλιτζ. κομμένο κρεμμύδι
1/2 φλιτζ. κομμένα καρότα
1 κ.σ. κομμένο μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1/2 κ.γ. θυμάρι τριμμένο
1 φύλλο δάφνη
1 κ.γ.αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζ. ψιλοκομμένο ραπανάκι
1/3 φλιτζ. κομμένο έξτρα μαϊντανό
3/4 φλιτζ. βινεγκρέτ
φύλλα μαρουλιού

Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις φακές,τα κρεμμύδια,τα καρότα,τον μαϊντανό,το σκόρδο,το θυμάρι και τη δάφνη.
Προσθέτετε 4 φλιτζάνια νερό,αλάτι και πιπέρι,τα αφήνετε να πάρουν μια βράση και μετά χαμηλώνετε τη φωτιά για να σιγοβράσουν για 20’ περίπου ή μέχρι να γίνουν οι φακές.
Τα στραγγίζετε και αφαιρείτε το φύλλο δάφνης. Τοποθετείτε τις φακές σε ένα μπολ,τις σκεπάζετε και τις αφήνετε 20’ για να κρυώσουν.
Προσθέτετε το ραπανάκι και ανακατεύετε το μείγμα με τη βινεγκρέτ. Στον πάτο μιας πιατέλας στρώνετε φύλλα μαρουλιού και από πάνω βάζετε τη σαλάτα.
Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.


Κύριο Συστατικό : Φακές
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV