ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ , ΚΑΡΥΔΙ ΚΑΙ ΨΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ. Γαρίδες καθαρισμένες
4 παντζάρια (μόνο τους βολβούς)
100 γρ. καρύδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
100γ ρ. γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
αλάτι και πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αλατίζουμε τα παντζάρια και τα τυλίγουμε ένα –ένα με αλουμινόχαρτο. Τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μιάμιση ώρα.
Τα τελευταία τρία λεπτά βάζουμε στο φούρνο και την καρυδόψιχα να καβουρδιστεί λίγο και να βγάλει όλα τα αρώματα της. Αφού κρυώσουν τα παντζάρια τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Μετά τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι τα καρύδια, το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι ελέγχοντας το αλατοπίπερο. Σοτάρουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά με ελάχιστο ελαιόλαδο για δυο λεπτά από την κάθε πλευρά και σερβίρουμε μαζί με τα παντζάρια.
tips… Μπορείτε να κάνετε την παντζαροσαλάτα μια μέρα πριν και να την κρατήσετε στο ψυγείο. Η αντίθεση με τις ζεστές γαρίδες είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Ακόμα μπορείτε στην παντζαροσαλάτα να προσθέσετε και τους σπόρους από ένα βολβό φρέσκιας βανίλιας. Ταιριάζει πολύ με το πορτοκάλι και τις γαρίδες.


Κύριο Συστατικό : Γαρίδες
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : UCook Team Chef Μιχάλης Νουρλόγλου


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV