ΣΑΛΑΤΑ ΒΑΛΝΤΟΡΦ (WALDORF)

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
4 ξινόμηλα
300 γρ σέλερι,μόνο το βολβό
το χυμό από 1-2 λεμόνια
100 γρ καρυδόψιχα
300 γρ πράσινα και κόκκινα σταφύλια
150 γρ κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε λεπτές λωρίδες. Καθαρίζουμε το σέλερι, το τρίβουμε χοντρό και το αναμειγνύουμε με το μήλο σε μια γαβάθα.
Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι. Κοπανίζουμε ελαφρά την καρυδόψιχα και την προσθέτουμε. Πλένουμε τα σταφύλια, τα αφήνουμε να στραγγίξουν, τα κόβουμε στη μέση, τους βγάζουμε τα κουκούτσια και τα ανακατεύουμε κι αυτά στη γαβάθα.
Νοστιμίζουμε την κρέμα γάλακτος με μπόλικο αλατοπίπερο και την αναμειγνύουμε στα υλικά της σαλάτας.
Αφήνουμε τη σαλάτα τουλάχιστον 3 ώρες να σταθεί.


Κύριο Συστατικό : Ξινόμηλα
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV