ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΡΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



100 γρ. φασολάκια snake beans ή συνηθισμένα φασολάκια
100 γρ. καρότα
100 γρ. μίνι καλαμπόκια
4 πράσινες ταϊλανδέζικες μελιτζάνες ή μια ευρωπ.μελιτζάνα
25 γρ. τζίντζερ
3 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ
500 ml ζωμός λαχανικών
3 φύλλα καφίρ λάιμ
2 πράσινες πιπεριές τσίλι
2 κ.σ. ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας
1 κ.γ.ζάχαρη
1/2 κ.γ.αλάτι
3 κλωνάρια ταϊλανδέζικος βασιλικός

Πλένουμε τα φασολάκια,αφαιρούμε τις ίνες και τα κόβουμε σε κομμάτια μήκους 3εκ.Πλένουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια.
Πλένουμε τα μίνι καλαμπόκια και κόβουμε σε μικρά κομμάτια μήκους 3εκ.Πλένουμε τις μελιτζάνες,τις καθαρίζουμε,τις κόβουμε σε κύβους πλευράς 2,5εκ. και τις βάζουμε σε κρύο νερό.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το krachai ή το τζίντζερ.Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα ή στο γουόκ,προσθέτουμε την πάστα κάρυ,ανακατεύουμε και την τηγανίζουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε το krachai και το ζωμό και να αφήνουμε να κοχλάσουν.Ψιλοκόβουμε τα φύλλα λάιμ,πλένουμε τα τσίλι και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Προσθέτουμε τα φύλλα λάιμ,τα τσίλι,τα λαχανικά,τη σάλτσα σόγιας,τη ζάχαρη και το αλάτι στο ζωμό,τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 5 λεπτά να ψηθούν.
Στο μεταξύ πλένουμε τον βασιλικό,τον τινάζουμε να στραγγίσει και κόβουμε τα φύλλα.Αναμιγνύουμε τα φύλλα βασιλικού στο κάρυ και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Φασολάκια
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Ταϊλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα ή γουόκ
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 1
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV