ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 Φιλέτα πέστροφα,
2 φιλέτα σολωμό
100 γρ. σπαράγγια
1 ντομάτα κομμένη σε λωρίδες
1 κούπα πορτο βελλο μανιτάρια
1 κουταλάκι θυμάρι
100 γρ. κρέμα
8 φύλλα βασιλικού
1 χυμό λεμονιού
50 γρ. βούτυρο
Ελαιολαδο
Αλάτι-Πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε τις ντομάτες σε ένα μικρό μαγειρικό σκεύος. Προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 4 φύλλα βασιλικού και αλάτι πιπέρι. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει και να παίρνει χρώμα σκούρο. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Γεμίζουμε ένα πότήρι με κρύο νερό και το αφήνουμε στην άκρη. Γεμίζουμε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε 2 κουταλιές αλάτι και τα σπαράγγια. Ψήνουμε για 30-45 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Βγάζουμετα σποαράγγια απο την κατσαρόλα και τα βάζουμε απευθείας στο κρύο νερό. Πασπαλίζουμε την πέστροφα και το σολωμό με αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε τα ψάρια μας φιλέτα. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές βούτυρο σε ένα μεσαίο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Βάζουμε τα φιλέτα μας και τ τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει σε μεσαία θερμοκρασία. Προσθέτουμε κρέμα και θυμάρι. Συνεχίζουμε το βράσιμο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε χυμό λεμόνι και σταματάμε το ψήσιμο. Σερβίρισμα: Κόβουμε σε λωρίδες μανιτάρια και τα βάζουμε στο πιάτο, προσθέτουμε τα σπαράγγια. Βάζουμε τα φιλέτα μας και απο πάνω την κρέμα που έχουμε δημιουργήσει. Σως Βασιλικού: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε λάδι και βασιλικό. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Πέστροφα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά<
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : ΜΑΡΙΟΣ ΓΛΥΚΑΣ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV