ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΠΑΚΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

80 γρ. φύλλα ρόκας, καθαρισμένα
80 γρ. φύλλα σπανάκι, καθαρισμένα
120 γρ. απάκι
30 γρ. ελαιόλαδο
40 γρ. άσπρο κρασί
20 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
50 γρ. κρητική γραβιέρα, ξυσμένη σε χοντρά ξύσματα
20 γρ. ντομάτες, κομμένες ή ντοματίνια
αλάτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Διαλέγουμε τρυφερά φύλλα από ρόκα και σπανάκι και αφού τα πλύνουμε πολύ καλά, τα αφήνουμε για 10 λεπτά να στραγγίξουν. Τα κόβουμε με το χέρι σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε το απάκι σε κομμάτια μήκους 2 εκ. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, σοτάρουμε το απάκι και το σβήνουμε με το άσπρο κρασί και το ξίδι μπαλσάμικο. Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά.
Παίρνουμε την σαλάτα από το μπολ και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Πάνω από την σαλάτα προσθέτουμε το απάκι και περιχύνουμε με τη σάλτσα που υπάρχει στο τηγάνι. Ρίχνουμε τη χοντροξυσμένη γραβιέρα και γαρνίρουμε με τη ντομάτα ή τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση.


Κύριο Συστατικό : Φύλλα ρόκας
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα , Κρήτη
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 1
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV