ΡΕΒΥΘΟΣΑΛΑΤΑ (HUMMUS)



3 φλιτζ. βρασμένα ρεβύθια.( Τα ρεβύθια τα βράζουμε αποβραδίς και τα τρίβουμε να φύγει η φλούδα.)
3 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ.ταχίνι
5 κ.σ.χυμό λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
λάδι
1/4 φλιτζ. κομμένο μαϊντανό

Βάζετε στο μπλέντερ τα ρεβύθια,το σκόρδο,το ταχίνι,το χυμό λεμονιού,το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και πηχτό. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπολ,το ραντίζετε με λάδι και το γαρνίρετε σε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε με πίτα σε τρίγωνα.


Κύριο Συστατικό : Ρεβύθια
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV