ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΠΙΚΛΕΣ ΣΕ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ



4 μέτρια καρότα κομμένα
16 baby καρότα
250 γρ έτοιμη ανάμεικτη σαλάτα (από το σουπερ-μάρκετ)
αλάτι , πιπέρι
Σος Γιαούρτι
200 γρ γιαούρτι
λίγο κόλιανδρο φρέσκο
λίγο μέλι
χυμός απο ένα λεμόνι
10γρ ζάχαρη
Για το μείγμα από καρότα πίκλες
300 γρ χυμός καρότο
50 γρ ζάχαρη
20 γρ κόλιανδρο
λίγο θυμάρι και εστραγκόν
10 σπόροι πιπεριού
από 100 γρ νερό, ξύδι, λευκό κρασί
250 γρ ελαιόλαδο
γλυκάνισος

Βάζετε όλα τα υλικά για τα καρότα πίκλες σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζετε. Εν τω μεταξύ κόψτε τα καρότα σε μικρές λωρίδες όσο πιο λεπτές γίνεται. Βάζουμε τα baby καρότα σε ζωμό για πίκλες για 3-4 λεπτά και μετά βράστε τα για 5 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν και βάλτε τα στο ψυγείο για μια ολόκληρη μέρα προκειμένου να απορροφήσει την γεύση της πίκλας.Για το ντρεσινγκ γιαουρτιού βάζετε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα πηχτό και λείο.κατόπιν φτιάχνουμε τη σαλάτα μας και βάζουμε από πάνω το ντρεσινγκ γιαουρτιού


Κύριο Συστατικό : Καρότα
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV