ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ



1 κιλό πατάτες
80 ml ξίδι
80 ml λάδι
αλάτι
πιπέρι
250 ml καυτό ζωμό βοδινού
3 κρεμμυδάκια
1 αγγουράκι

Καθαρίζουμε τις πατάτες,τις πλένουμε και τις βράζουμε χωρίς να γίνουν εντελώς, έπειτα τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.Τις κόβουμε φέτες.Φτιάχνουμε λαδόξιδο και το νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.Χύνουμε τη μαρινάδα πάνω στις φέτες τις πατάτες.Στη συνέχεια,τις περιχύνουμε και με τον καυτό ζωμό βοδινού.Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια,τα ψιλοκόβουμε και τα ανακατεύουμε με τις πατάτες.Καθαρίζουμε το αγγουράκι,το πλένουμε και το κόβουμε κατά μήκος στη μέση.Αφαιρούμε τα σπόρια με ένα κουτάλι και το κόβουμε λεπτές φέτες.Το προσθέτουμε στις πατάτες,αλλά δεν ανακατεύουμε.Αφήνουμε τη σαλάτα να σταθεί σκεπασμένη τουλάχιστον 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
Κύριο Συστατικό : Πατάτες
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV