ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ



300 γρ. μεικτά μανιτάρια π.χ. βωλίτες και αγαρικά δασόβια
χυμός 1 λεμονιού
2-4 κ.σ. καρυδέλαιο
1 κρόκος αυγού
αλάτι και πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
100 ml παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης
ξύδι
1 ματσάκι μαϊντανός

Καθαρίζουμε και βουρτσίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ραντίζουμε με τον χυμό ½ λεμονιού. Ζεσταίνουμε το καρυδέλαιο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε μέσα τα μανιτάρια για περ. 5’ ανακατεύοντας διαρκώς. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε για τη μαγιονέζα στο μίξερ το κροκάδι του αυγού με αλάτι,πιπέρι και τον υπόλοιπο χυμό του λεμονιού,να γίνουν μια αφρώδης μάζα. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε λιωμένο στη σάλτσα. Στάζουμε σιγά σιγά και ανακατεύουμε διαρκώς το ελαιόλαδο. Καρυκεύουμε τη μαγιονέζα με αλατοπίπερο και λίγο ξύδι. Πλένουμε τον μαϊντανό,τον τινάζουμε καλά και τον ψιλοκόβουμε. Τον περνάμε στη μαγιονέζα. Βάζουμε τα μανιτάρια σε πιάτα και μοιράζουμε από πάνω τη μαγιονέζα. Τα σερβίρουμε.

ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV