ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΣΤΑΚΟ


1 Μεγάλο Αστακό
4-5 μεγάλα φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους (ή 1 πακέτο φρέσκα σε συσκευασία 450 γρ.)
10-15 σπαράγγια φρέσκα
5-6 ελιές χονδροκομμένες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο (ή 1 πρέζα αποξηραμένο)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξίδι ή balsamico
½ κουταλάκι μέλι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 πρέζα κόλιανδρο τριμμένο
1 πρέζα γλυκάνισο
αλάτι & πιπέρι

Βράζουμε τον αστακό σε αλατισμένο νερό, με λίγη καυτερή πιπεριά, επί 15 λεπτά. Κατόπιν τον στραγγίζουμε και τον καθαρίζουμε αφαιρώντας τη λευκή σάρκα. Στη συνέχεια, καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το λάχανο, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το κρεμμυδάκι και το ραπανάκι. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε πιατέλα και τέλος γαρνίρουμε με ρόδια και τα κομματάκια του αστακού. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξίδι, το κρασί, το μέλι, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι. Πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε τη σαλάτα με την σάλτσα.


Κύριο Συστατικό : Αστακός
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV