ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΩΜΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ, ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟ ΑΣΤΑΚΟ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ



1 κιλό αστακό
λίγο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
100 ml ούζο
3 κρόκους αυγού
3 λεμόνια
2 φύλλα ζελατίνας
6 μικρά κολοκυθάκια
12 πράσινα σπαράγγια
100 γρ. λιαστή τομάτα
λίγη μέντα
λίγο κύμινο

Βράζουμε το κεφάλι του αστακού, το κόβουμε στα δύο και κρατάμε το κοράλλι (*), ξεχωριστά. Σοτάρουμε το κεφάλι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ούζο και λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει για 30΄σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν, σουρώνουμε τον ζωμό μέχρι να μείνει ένα ποτήρι από αυτόν. Βάζουμε το ζωμό σε μία σαντιγιέρα, με δύο ζελατίνες που έχουμε πρώτα μαλακώσει και λιώσει, 80 ml ελαιόλαδο, τους τρεις κρόκους, τον χυμό δύο λεμονιών, αλάτι, πιπέρι και το κοράλλι περασμένο από σήτα. Βάζουμε στη σαντιγιέρα τρεις αμπούλες και το ζεσταίνουμε σε μπεν-μαρί μέχρι τη στιγμή που θα σερβιριστεί. Ετοιμάζουμε σαλάτα, κόβοντας τα κολοκυθάκια και τα σπαράγγια σε λεπτές λωρίδες, προσθέτοντας την λιαστή τομάτα ψιλοκομμένη, την μέντα, αλάτι, πιπέρι, κρεμμυδάκι φρέσκο, κύμινο, ελαιόλαδο και χυμό λεμόνι. Κόβουμε την ουρά του αστακού σε φέτες μαζί με το κέλυφος. Σοτάρουμε τις φέτες σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε αρκετές φέτες κρεμμύδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το κοράλλι. Σερβίρουμε πάνω στην κρύα σαλάτα τις φέτες του αστακού και περιχύνουμε με την σάλτσα του αφρισμένου αυγολέμονου. (*) Κοράλλι: το κόκκινο μέρος στα εντόσθια του αστακού.


Κύριο Συστατικό : Αστακός
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά-
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV