ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ



Υλικά για την νησιώτικη μελιτζανοσαλάτα
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες (περίπου 4 μελιτζάνες ) ψητές στον φούρνο, 50γρ λιαστή ντομάτα, 50γρ πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης ωμή, 50γρ κρεμμύδι φρέσκο, 50γρ κρεμμύδι ξερό, 20γρ σκόρδο λιωμένο, 10γρ αλάτι, 3γρ πιπέρι άσπρο, 50ml χυμός λεμόνι, 150ml παρθένο ελαιόλαδο
Υλικά για το χταπόδι
1000γρ χταπόδι
Για το βράσιμο
100ml ξύδι
2 φύλλα δάφνης
5-6 κόκκοι μαύρου πιπεριού
Για το μαρινάρισμα
100ml ελαιόλαδο, 50ml ξύδι μήλου, 30ml κάπαρη, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη (κατά προτίμηση )

Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε τα κοτσάνια, και αφού τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι σε ορισμένα σημεία, τις ψήνουμε ολόκληρες στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Αφού ψηθούν και κρυώσουν, τις καθαρίζουμε και κρατάμε μόνο την σάρκα τους χωρίς τους σπόρους. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα ενσωματώνουμε με τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τον χυμό του λεμονιού. Βράζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε ροδέλες. Τοποθετούμε τα κομμάτια στην μαρινάδα για 3 περίπου ώρες.


Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά & 3 Ώρες μαρινάρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV